Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cuba pakt Continental Volleyball Championship-beker

Cuba pakt Continental Volleyball Championship-beker

08/09/2019 10:41 - John Zaalman

Spelers van Cuba feliciteren elkaar na het behalen van het kampioenschap in Winnipeg, Canada.

Spelers van Cuba feliciteren elkaar na het behalen van het kampioenschap in Winnipeg, Canada. Foto: Norceca  

PARAMARIBO - Cuba is de grote winnaar geworden van de Continental Volleyball Championship. De kersverse kampioen veerde zaterdag in de finale tegen favoriet Amerika terug van een setachterstand om in Winnipeg, Canada, met 18-25, 25-21, 25-20, 25-20) te winnen.

Gastland Canada legde beslag op de derde plek door Mexico voor eigen publiek met 25-14, 25-18, 25-12 terug te wijzen. Suriname had inprincipe ook moeten meedoen aan het mannentoernooi, maar zegde op het laatste moment door "te veel problemen en financiële onzekerheden" af.

Cuba, Canada en Puerto Rico, dat de Dominicaanse Republiek in de strijd om plaats nummer vijf versloeg, plaatsten zich voor het Olympisch kwalificatietoernooi van januari 2020. Amerika had zich al eerder geplaatst voor de Olympics.

Eindrangschikking: 1. Cuba, 2. Amerika, 3. Canada, 4. Mexico, 5. Puerto Rico, 6. Dominicaanse Republiek, 7. Guatemala.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina