Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronie ideaal voor veeproductie

Coronie ideaal voor veeproductie

08/09/2019 22:49

Het district Coronie leent zich prima voor veeteelt, vindt LVV-coördinator Guido van der Kooye.

Het district Coronie leent zich prima voor veeteelt, vindt LVV-coördinator Guido van der Kooye. Foto: NII  

TOTNESS - Het district Coronie is ideaal voor de veeproductie. “De gemeenschap kan zich dan van vlees en of andere dierlijke producten voorzien. Ook zal naar afzetmarkten gekeken moeten worden. Hierover moet de gedachtewisseling met beleidsmakers nog plaatsvinden”, zegt Guido van der Kooye van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan het Nationaal Informatie Instituut (NII). Volgens Van der Kooye, coördinator Regio-West van het ministerie, wil niemand het risico nemen om rijst te planten.

De overheid stelt sinds vorig jaar grote arealen beschikbaar voor rijstbouw en kleine land- en tuinbouw. Het ministerie van LVV is gevraagd de agrarische ontwikkeling in dit district ter hand te nemen. In 2018 heeft het ministerie al acties ondernomen voor de rijstteelt in Coronie, laat het NII weten. Toch is het areaal van 4.000 hectare dat bestemd is voor de rijstbouw, nog niet optimaal benut. Er is slechts een achtste deel, 500 hectare, beplant.

Volgens van der Kooye gaat het moeizaam in de rijstbouw, vanwege de vergrijzing van rijstverboeren en ook vanwege de slechte conditie van de waterkerende dam die een grote bedreiging vormt. "De tuin- en kleine landbouwsector in Coronie verloopt vlot. Groenten en knolgewassen worden geproduceerd ten behoeve van de Coroniaanse gemeenschap, maar ook voor Paramaribo en het buitenland. Hoewel deze sectoren niet worden belicht, zijn de productiecijfers vrij hoog", vertelt Van der Kooye.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina