Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 100.000 US dollar voor noodhulp aan de Bahama’s

100.000 US dollar voor noodhulp aan de Bahama’s

08/09/2019 02:37

Duizenden mensen op de Bahama's die door de orkaan Dorian alles zijn kwijtgeraakt moeten onder snel verslechterende omstandigheden zien te overleven.

Duizenden mensen op de Bahama's die door de orkaan Dorian alles zijn kwijtgeraakt moeten onder snel verslechterende omstandigheden zien te overleven. Foto: AFP  

PARAMARIBO - Suriname heeft 100.000 US dollar beschikbaar gesteld voor noodhulp aan slachtoffers van orkaan Dorian op de Bahama’s. Dit deelt het Ministerie van Buitenlandse Zaken mee aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De overheid verscheept ook tien containers met water, melk en vruchtensap naar het getroffen gebied. Dat gebeurt via het worden via het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR).  

Op verzoek van de Caribbean Disaster and Emergency Management Agency (CDEMA) is er met medewerking van Staatsolie een refinery-specialist ter beschikking gesteld om de schade te inventariseren die de olieraffinaderij van de Bahama's heeft opgelopen. 

Personen en instanties die noodhulpgoederen of een financiële bijdrage willen doneren, hebben daartoe de mogelijkheid via het NCCR. Verdere informatie hierover wordt aan de gemeenschap verstrekt, aldus het NII.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina