Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer megalading coke uit Suriname onderschept

Weer megalading coke uit Suriname onderschept

07/09/2019 08:42 - Van onze redactie

Weer megalading coke uit Suriname onderschept

Foto: BBC News  

PARAMARIBO - De Britse politie heeft op een jacht in Wales bijkans een ton coke onderschept. De twee bemanningsleden zijn aangehouden, terwijl later nog vier andere personen werden gearresteerd in Liverpool. De drugs zouden in Surinaamse wateren zijn ingeladen. Over de onderschepping is bekend dat de politie de daders sedert het prille begin op het spoor was.

Sinds december werden de gangen van de criminelen door de Spaanse en Britse politie gevolgd, waarbij bekend werd dat de boot in Mallorca is gekocht. Het jacht genaamd 'Atrevido' (brutaal in het Nederlands, red.) voer vervolgens naar Huelva en Tenerife voordat het de oversteek deed richting Suriname.

Naar verluidt zijn de Surinaamse autoriteiten op de hoogte gesteld van de actie en is meegeholpen de zaak in de gaten te houden. Daardoor is bekend dat de drugs op zee vóór de kust van Suriname zijn ingeladen. Nadat de drugs waren ingeladen, voer de Atrevido terug naar Europa.

Daar deed het jacht Wales aan, waar de bemanningsleden met de coke werden aangehouden. Opvallend is dat de Surinaamse autoriteiten op de hoogte waren van de kwestie, maar geen aanhoudingen hebben verricht. 

Dezer dagen heeft de Cicad, de anti-drugspoot van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) zich kritisch uitgelaten over het antidrugsbeleid van Suriname. Er zou weinig zijn gedaan aan opsporing, onderzoek en bestrijding van drugsgerelateerde misdaad. Het Cicad-rapport komt in de periode waarin Suriname zich opmaakt om de National Risk Assesment te plegen.

De Caribbean Financial Action Taskforce pleegt volgend jaar een landenevaluatie die zal uitmaken of Suriname al dan niet op de zwarte lijst komt van deze organisatie. Een negatieve evaluatie zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de financiële sector, aangezien dit zal inhouden dat nog meer correspondent-banken de handen zullen aftrekken van Surinaamse financiële instellingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina