Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitreiking grondpapieren Paramaribo Noord-Oost

Uitreiking grondpapieren Paramaribo Noord-Oost

07/09/2019 03:34 - Merredith Bruce

Een vrouw bestudeert de grondbeschikking die ze vrijdag heeft ontvangen. RGB-minister Lekhram Soerdjan zegt dat het ministerie ernaar streeft om elke Surinamer in aanmerking te laten komen voor een perceel of woning.

Een vrouw bestudeert de grondbeschikking die ze vrijdag heeft ontvangen. RGB-minister Lekhram Soerdjan zegt dat het ministerie ernaar streeft om elke Surinamer in aanmerking te laten komen voor een perceel of woning. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft vrijdag aan 134 mensen deels grondbeschikkingen en bereidverklaringen uitgereikt. Het gaat terreinen in Paramaribo Noord-Oost zoals Oldenburg en Geyersvlijt. Sommige aanvragers hebben decennialang gewacht op dit moment.

RGB-minister Lekhram Soerdjan zegt desgevraagd dat het ministerie conform het beleid van de regering ernaar streeft om elke Surinamer in aanmerking te laten komen voor een perceel of woning. "Dat is waar wij naartoe willen." Soerdjan zegt dat de president continu in overleg is met de actoren om te weten hoe er zoveel mogelijk invulling hieraan kan worden gegeven.

De afgelopen maanden zijn er heel wat bereidverklaringen en grondbeschikkingen verstrekt. Over opmerkingen dat dit vooral een verkiezingsstunt zou zijn, zegt de minister: "Het electoraat heeft bij de vorige verkiezingen 26 zetels gegeven aan de NDP, met de opdracht dat die ervoor moet zorgen dat infrastructuur in orde komt, dat er huizen en scholen worden gebouwd en dat achterstanden met betrekking tot grondaanvragen worden ingelopen."

Soerdjan wijst erop dat een politieke organisatie aan de macht is en het daarom niet verkeerd is als handelingen die worden uitgevoerd politiek worden genoemd. "Maar als men zegt dat er politiek wordt bedreven, suggereert men ook dat slechts een bepaalde groep in aanmerking komt of dat dat alleen in een bepaalde periode gebeurt, en dat is niet zo. Iedereen komt aan bod en de uitgifte van grondbeschikkingen is niet iets van pas maar een continu proces." De ceremonie vond plaats bij het commissariaat Paramaribo Noord Oost.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina