Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste Toastmasters Suriname Club een feit

Suriname nu ook onderdeel van Toastmasters International

07/09/2019 18:29 - Amanda Palis

Vrijdag vond de launch plaats van de eerste Toastmasters Suriname Club.

Vrijdag vond de launch plaats van de eerste Toastmasters Suriname Club. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De eerste Toastmasters Suriname Club is vrijdagavond officieel gelanceerd in het Lalla Rookh-gebouw. Initiatiefnemer en oprichter Marciano Lie A Young, ziet in deze organisatie genoeg potentie voor jonge professionals die zich verder willen ontwikkelen.

"Toastmasters is geen serviceclub, maar een educatieclub, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden. We voeren geen sociale projecten uit zoals serviceclubs dat doen." Zijn besluit om ook een Toastmasters Club te beginnen nam hij na er via Facebook kennis mee te hebben gemaakt.

"De aanpak bij het ontwikkelen van vaardigheden is anders en heel erg interessant voor mij." Toastmaster biedt educatieplannen en -mogelijkheden die vooral leiderschapskwaliteiten en communicatievaardigheden verder ontwikkelen en versterken.

Natalie Lobato, area director en lid van de Toastmasters Curaçao, is blij dat zij Suriname als lid mag ontvangen en ondersteunen tijdens de oprichting en lancering. "Met het Toastmasters-programma kunnen leden vaardigheden op hun eigen tempo ontwikkelen." Curaçao heeft twintig Toastmasters-clubs.

Suriname is als 27ste Caribisch lidland ingeschreven bij Toastmasters International. Wereldwijd zijn er vertegenwoordigingen in meer dan 150 landen met ongeveer 375.000 leden. "Het is een groot netwerk waaruit geput kan worden voor trainingen en professionals", zegt Lie A Young.

"We hebben donderdagavond een masterclass gehouden voor professionals die opereren binnen het bedrijfsleven en ongeveer twintig potentiële leden hebben deelgenomen, dus behoefte aan zelfontwikkeling is er zeker."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina