Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Na agenten ook militair opgepakt wegens diefstal

Ook militair opgepakt in zaak aanhouding politieagenten

07/09/2019 11:18 - Van onze redactie

Ook militair opgepakt in zaak aanhouding politieagenten

 

PARAMARIBO - In de zaak waarbij twee politieagenten in verzekering zijn gesteld is ook een militair aangehouden door de Militaire Politie. De man zou deel uitmaken van de groep waartegen aangifte is gedaan wegens onder meer diefstal.

De redactie verneemt dat de agenten en de militair een voertuig met daarin een buitenlandse bestuurder tot stilstand brachten voor controle. Tijdens de controle werd een tas met vreemde valuta in het voertuig aangetroffen. Naar verluidt werd een onbekend bedrag aan de ambtenaren gegeven om de zaak niet verder te onderzoeken.

De bestuurder werd naar zijn woning gebracht door de agenten waar zij zonder enige toestemming van hogerhand het huis onderzochten. Nadat de agenten en militair waren vertrokken, bleek dat er een mobiele telefoon uit de woning gestolen was. De buitenlander deed vervolgens aangifte tegen de ambtenaren.

De cellulair werd bij de militair aangetroffen en in beslag genomen. In belang van het onderzoek werden de agenten ook in verzekering gesteld door de afdeling Onderzoek Politiezaken. Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre de beschuldigingen tegen de agenten op waarheid berusten. De politie en de Militaire Politie onderzoeken de zaak verder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina