Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Begeleiding leerlingen Paramacca heeft succes

Begeleiding leerlingen Paramacca werpt vruchten af

07/09/2019 05:26 - Gilliamo Orban

Begeleiding leerlingen Paramacca werpt vruchten af

 

PARAMARIBO - De professionele begeleiding van zesdeklassers in het Paramacca-gebied door Youth Education and Leadership Foundation (Yelf) heeft tot succes geleid. De stichting zal zich hiervoor dan ook blijven inzetten. Van de drie basisscholen in het gebied heeft meer dan 80 procent van de vijftien zesdeklassers de eindstreep gehaald.

Op zowel de EBG-school te Langatabiki als de RKBO-school te Nazon zijn alle leerlingen geslaagd. Van de school te Loka Loka is slechts één leerling afgewezen. "We gaan spoedig om de tafel zitten met organisaties die ons hebben bijgestaan om de kinderen te helpen. Er moeten voor het project onder andere financiële middelen vrijgemaakt worden", zegt projectcoördinator Ornella Naarden tegen de Ware Tijd.

De organisatie is in 2015 opgericht en heeft als hoofddoel de kansen van jongeren en kinderen in het binnenland - in het bijzonder het Paramaccaanse gebied- te vergroten. Naarden legt uit dat scholieren gedemotiveerd zijn, omdat ze na de zesde klas nauwelijks perspectieven hebben. Ouders zonder vast inkomen zijn over het algemeen niet in staat om kinderen naar school te sturen om verder te studeren. Er blijkt daarnaast weinig werkgelegenheid te zijn in het gebied.

Om het maximale rendement te halen uit het project is voor de driehoeksaanpak ouder, kind en school gekozen, waarbij de leefomgeving centraal stond. Ouders en verzorgers werden verantwoorde ideeën bijgebracht voor ondersteuning van hun kinderen bij het leren. In samenwerking met Stichting Sucet en de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren zijn de leerkrachten getraind en begeleid in het verbeteren van lestechnieken en overdrachtskunde in probleemvakken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina