Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Verandering in Flora via politiek’

‘Verandering in Flora via politiek’

06/09/2019 07:01 - Merredith Bruce

Jeugdwerker Klebert Drenthe.

Jeugdwerker Klebert Drenthe.  

PARAMARIBO - Jeugdwerker Klebert Drenthe gaat in de politiek om verandering te brengen in Suriname en in het bijzonder in zijn geboortewijk Flora. Hij heeft de keuze gemaakt voor de Nationale Partij Suriname (NPS). Drenthe is woensdagavond gekozen als voorzitter van de partijonderafdeling Ankra in Flora. Met de verkiezing van een nieuw bestuur is deze onderafdeling, die lange tijd inactief was, meteen nieuw leven ingeblazen.

Drenthe heeft zich begin dit jaar aangesloten bij de groene partij. "Het is een bewuste keuze geweest. De NPS is voor mij een partij met een brede visie en een partij die duurzaam denkt. Ik ga voor duurzaamheid", verklaart hij zijn keuze. Drenthe is onder meer Caricom Youth Officer geweest en was enkele jaren terug kandidaat bij de verkiezingen voor Caricom-jeugdambassadeurs. Hij was verder ook manager van de populaire brassband The New System.

Als voorzitter van de onderafdeling wil hij zich vooral richten op de oplossing van problemen waarmee jongeren in de wijk kampen. NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft de onderafdeling als opdracht meegegeven om Flora weer anders te maken. Dit is volgens Drenthe niet aan dovemansoren gericht. Als persoon die geboren en getogen is in Flora en er nu een onderneming heeft, is hij goed op de hoogte van de noden.

Hij noemt vooral het probleem van hangjongeren en vroege schoolverlaters. Samen met de vier overige bestuursleden, wil Drenthe huis-aan-huisbezoeken afleggen. "We gaan niet alleen praten, maar ook luisteren wat de problemen zijn en nagaan hoe we die duurzaam kunnen oplossen." Er wordt een plan uitgeschreven met punten die aanpak behoeven. Het eerste project waaraan nu wordt gewerkt, is de omrastering van een speeltuin in de wijk.

Rusland heeft ook een beroep gedaan op de onderafdeling om ervoor te zorgen dat de NPS alle ressortraadszetels van Flora voor zich krijgt. "Nee, het is helemaal geen moeilijke taak", zegt Drenthe zelfverzekerd. "Wij hebben de jongeren uitgelegd dat als ze een bewuste keuze maken, ze zeker uit de moeilijke situatie zullen geraken."

Dat de politieke tegenstander NDP ook actief is in Flora beseft hij, maar hij laat zich niet afschrikken. "Actief zijn en het vertrouwen hebben van iemand, verschillen van mekaar. Ik denk dat het bij deze verkiezingen niet zozeer zal gaan om een partij maar om het vertrouwen dat men heeft in de partijleden."

De onderafdeling Ankra bestaat al vanaf 2000 en werd opgericht door George Pindon (nu wijlen). Hij is ook de oprichter geweest van de andere onderafdeling Abeni in Flora. Drenthe maakt samen met Mario Vermeer, Urvin Keerdijk, Marsiela Gefferie en Samantha Slagveer deel uit van het bestuur van de onderafdeling.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina