Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderzoek naar gesjoemel bij Ligeon

Onderzoek naar malversaties met medicamenten bij apotheek Ligeon

06/09/2019 09:43 - Naomi Hoever

Humphrey Hasrat, interim-manager van Apotheek Ligeon.

Humphrey Hasrat, interim-manager van Apotheek Ligeon. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De directie van apotheek Ligeon haalt de bezem door het bedrijf en zal saneren om het weer gezond te maken. Zo is een onderzoek gestart naar gesjoemel met medicamenten. Interim-manager, Humphrey Hasrat zei dit donderdag.

Hij spreekt van wanorde die zich heeft voorgedaan onder vorige managers. Jaarverslagen ontbreken. "Er is een onderzoek gestart naar fraude en wantoestanden van medicijnen die vernietigd zijn. Er blijken een paar rare dingen te zijn gebeurd onder de vorige managers. Degenen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt zullen worden aangeschreven. De verlies- en winstrekening ziet er niet goed uit."

De accountant is blijven steken in 2014. De directie vindt het personeelsbestand te groot, maar zal niemand ontslaan. Wel zullen de mensen efficiënter wordt ingezet. Door de recente driedaagse staking heeft het bedrijf voor SRD 282.000 verlies geleden, zegt Hasrat.

De inkomsten van Ligeon bestaan voornamelijk uit de verkoop van medicijnen en de verkoop in de drugstore. "Wij gaan het bedrijf voor honderd procent doorlichten. Volgens de wet is de maximale winst op gekochte medicijnen vijf en dertig procent. Uit de winst moet je personeelskosten, licht, water betalen en moeten afschrijving en reservering plaatsvinden."

Aan een accountant is gevraagd een prognose te maken op basis van wat de apotheek verdient. Het verlies voor dit jaar is SRD 1.450.000. Het onderzoek is onderdeel van het plan om de apotheek gezond te maken en te voorkomen dat het bedrijf omvalt. De directie maakt zich zorgen over de grootte van het personeelsbestand van om en bij vijftig. Hasrat: "Het lijkt een lanti kantoro."

Er wordt in het kader van efficiëntie gedacht aan langere openingstijden of verruiming van diensten. Enkele jaren geleden heeft SZF de apotheek gekocht van een particulier. Het personeel is ook meegegaan bij de verkoop. Hasrat schrikt van het aantal mensen dat in de tussentijd is aangenomen. "Veel te veel medewerkers in vergelijking met het aantal recepten dat over de toonbank gaat."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina