Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Zwakke politiekvoering

COMMENTAAR: Zwakke politiekvoering

06/09/2019 12:00

COMMENTAAR: Zwakke politiekvoering

 

NPS-VOORZITTER GREGORY RUSLAND heeft dinsdag tijdens een partijvergadering in het ressort Welgelegen uitspraken gedaan die vooral heel veel vragen oproepen. Zo maakt hij zich zorgen over het voortbestaan van de SLM. Hij doelt op de recente ontwikkelingen waarbij de directie en Raad van Commissarissen zijn vervangen en over de vreemde omstandigheden waarbij ervoor is gekozen om met Boeing in zee te gaan - en niet met Airbus - voor vervanging van het toestel voor trans-Atlantische vluchten. Dat kost de SLM miljoenen US dollars extra.

De zorgen van Rusland zijn terecht. Maar op de vraag wie belang zou hebben bij de keuze van de duurdere Boeing, gaf hij een opmerkelijk antwoord: "Dat is de vraag die door de media onderzocht moet worden." Verder zei hij dat de samenleving 'pionnen' die betrokken zijn bij activiteiten die de toekomst van Suriname schaden, goed in de gaten moet houden. Wie hij precies bedoelde, zei hij ook in dit geval niet. "Voor goede verslaggevers is dat voer voor onderzoek om na te gaan en verbanden te leggen. Ik denk dat ik genoeg heb gezegd wat dit betreft."

Het is heel vreemd dat hij meent dat de media maar moeten zien om op basis van wat vage uitspraken de onderste steen boven te krijgen. Het is toch de taak van De Nationale Assemblee, waar Rusland lid van is, de regering te controleren en misstanden aan de kaak te stellen? Daar worden parlementariërs immers voor betaald. En als je het om een of andere reden niet publiekelijk wil aankaarten, voed dan de media met informatie zodat die ermee aan de slag kunnen.

Helaas hebben de meeste politici de irritante gewoonte om lukraak uitspraken te doen en met de beschuldigende vinger te wijzen. De samenleving moet dan maar uitzoeken of het om indianenverhalen gaat of dat er werkelijk een grond van waarheid in zit. Het is een uiterst zwakke manier van politiekvoering waar je geen verkiezingen mee wint. Je zorgt er voor dat iedereen een klok kan horen luiden, maar laat in het midden of er een klepel is en waar die hangt. Het is een bewezen onsuccesvolle tactiek waar oppositiepartijen al decennia gebruik van maken. Je wint er echter geen verkiezingen mee.

De NPS trapt op 28 september, de owruyari voor de 73ste jaardag, de campagne voor de verkiezingen af. Het is te hopen voor de partij dat Rusland dan betere verhalen te vertellen heeft en onderbouwd uit de doeken doet wie wat heeft misdaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina