Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Tjon En Fa vestigt wereldrecord en ziet het sneuvelen

BREAKING: Tjon En Fa vestigt wereldrecord en ziet het sneuvelen

06/09/2019 16:01 - Marciano Millerson

Jaïr Tjon En.

Jaïr Tjon En. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa vestigde vrijdagmorgen een wereldrecord tijdens de kwalificatieronde van de flying 200 meter in Cochabamba, Bolivia. De meervoudige wielrenner van het jaar registreerde een tijd van 9,249 seconden tijdens het Pan American Elite Cycling Championship.

Echter, Tjon En Fa had het record voor korte tijd in handen. De Trinidadiaan Nicholas Paul vestigde even later een nieuw wereldrecord van 9,1 seconden. Tjon En Fa is hierdoor voorlopig houder van de op één na snelste wereldtijd.

Het oude wereldrecord van 9,347 seconden stond sinds 2013 op naam van de Fransman François Pervis. Het nieuwe wereldrecord van Paul moet nog officieel door de Internationale Wielerunie (UCI) worden erkend.

Later op de dag zal Tjon En Fa in de kwartfinales in actie komen en strijden voor een plek in de halve finales. Van de 25 renners finishte de Surinamer overall als tweede achter Paul in de kwalificatieronde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina