Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinamers in Miami helpen Bahama’s

Inzamelingsactie Surinamers in Miami voor getroffenen Bahama’s

05/09/2019 18:32 - Cheflin Paulus

De Bahama's zijn zwaar getroffen door de orkaan Dorian.

De Bahama's zijn zwaar getroffen door de orkaan Dorian. Foto: EPA  

PARAMARIBO - Enkele Surinamers die in de Verenigde Staten (VS) wonen zullen donderdag goederen versturen vanuit Miami naar de Bahama’s, die onlangs getroffen is door orkaan Dorian. Dit vertelt artiest Kries Ramkhelawan, één van de initiatiefnemers van een inzamelingsactie in een gesprek met de krant. Er is grote schade aangericht aan de eilandengroep.

Ramkhelawan zegt dat er goederen in Miami zijn ingezameld, sinds maandag bekend werd dat het gebied zwaar getroffen is. Ze worden namens de Surinaamse gemeenschap daar verstuurd door Laparkan NV die ook kantoor houdt in Suriname. Het bedrijf doet dit gratis en levert zelf ook een bijdrage.

De artiest, die voor een optreden in de VS is, zegt dat hij niet werkeloos kon toezien dat medemensen in zo een situatie zitten. "Wij gaan collecteren en de goederen worden gratis opgestuurd. Vanuit Suriname is dat even onmogelijk, omdat ik daar niet ben, maar het zou ook goed zijn als meer goederen gestuurd konden worden."

Ramkhelawan is intensief bezig geweest Surinamers in andere delen van de VS te mobiliseren om ook te doneren. Hij zegt dat er een aantal giften zijn gedaan en dat ze blijven binnen komen. "Ik ben hier echt blij mee." In Trinidad en Tobago en Barbados is eveneens een inzamelingsactie gestart. Ramkhelawan zegt dat ook VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zijn bijdrage heeft geleverd.

Er is een adres opgegeven in Lauderdale, Miami, in de staat Florida waar de goederen verzameld zullen worden. Daar worden ze verpakt. Dekens, water, T-shirts en levensmiddelen genieten prioriteit, maar ook andere goederen zijn welkom.

Ramkhelawan roept de Surinaamse gemeenschap ook op om de getroffenen op Bahama's te helpen. "Als men in Suriname ook wil inzamelen mag dat. Men mag contact met de mensen hier maken. Ik zal het zelf niet redden om de komende dagen veel te doen vanwege shows, maar ik stel het op prijs zolang er geen politiek mee bedreven wordt." Hij zegt vrijdag terug te keren naar Suriname.

Er wordt een flyer via sociale media verspreid om geïnteresseerden meer informatie te verschaffen over hoe ze kunnen bijdragen. De orkaan trof het gebied maandag met windsnelheden van meer dan 295 kilometer per uur. Volgens internationale weerkundigen is de orkaan één van de meest desastreuze van de afgelopen jaren. Bewoners van Florida, Georgia and North and South Carolina waren gewaarschuwd om de gebieden te verlaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina