Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fitnessclub wil kinderen ‘infecteren’ met beweging

Fitnessclub wil kinderen massaal ‘infecteren’ met beweging

04/09/2019 17:09 - Merredith Bruce

Fitnessclub wil kinderen massaal ‘infecteren’ met beweging

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Door veel te bewegen, kunnen veel ziektes voorkomen worden en hoe jonger dat bewegen gebeurt, des te beter. Dit is de gedachtegang achter de oprichting van Youth Fitness and Fun Club (YFFC). “Wij willen zoveel mogelijk jongeren aan het bewegen krijgen, omdat bij verschillende onderzoekingen op scholen is gebleken dat steeds meer kinderen aan overgewicht lijden”, vat medeoprichter Aidy Pinas-Agodeba het doel samen.

Ze sprak zaterdag bij de launch van de club in de gymzaal van de St. Vincentiusschool aan de Derde Rijweg te Kwatta. Dit wordt het eerste gebied waar de club actief zal zijn, omdat het nabij haar kantoor is. De bedoeling is echter om landelijk in elk ressort een afdeling op te zetten.

Ouders mogen hun kinderen in de doelgroep van 5 tot 15 jaar voor een laag tarief inschrijven om lid te worden. Tot nu toe zijn er al achttien kinderen ingeschreven, van wie enkelen samen met hun ouders aanwezig waren bij de launch. De kinderen zijn via omliggende scholen benaderd.

De opzet van de club is volgens Pinas-Agodeba een unieke omdat, zoals de naam het zegt, meer dan fitness (bewegen) alleen wordt geboden. "Behalve sport, zullen we ook andere leuke activiteiten doen met de kinderen. Onze eerste activiteit wordt een fruitdag", kondigt ze aan.

Verder zullen er ook activiteiten met een wedstrijdkarakter uitgevoerd worden. De club denkt ook aan educatiesessies waarbij deskundigen de kinderen in begrijpelijke taal zullen uitleggen waarom het belangrijk is om gezond te eten. Agodeba heeft uitgelegd dat de club geen winstoogmerk heeft. "We willen dat u als ouder bewust investeert in beweging voor uw kind, net zoals u bewust ervoor kiest om ongezonde voeding te kopen voor het kind."

De club zal voorlopig alleen op de maandag en vrijdag bewegingsactiviteiten doen met de kinderen. "Hoe meer kinderen zich aansluiten, hoe meer dagen", zegt Agodeba. Ze mikt op tenminste honderd kinderen in elk ressort. De slogan van YFFC is 'Be Part of It'. De I van It staat voor 'Infection', waarmee de club beoogt dat kinderen 'geïnfecteerd' raken met bewegen en ook hun leeftijdsgenoten 'infecteren' om veel te gaan bewegen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina