Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalorganisatie Canada teleurgesteld in Suriname

Volleybalorganisatie Canada teleurgesteld in Suriname

02/09/2019 17:22 - John Zaalman

Suriname-captain Keven Sporkslede eerder dit jaar in actie tegen Canada.

Suriname-captain Keven Sporkslede eerder dit jaar in actie tegen Canada. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De organisatie van de Continental Volleyball Championship in Winnipeg, Canada, is ontstemd over de terugtrekking van Suriname. “We zijn teleurgesteld in de late afmelding van Suriname, maar verheugen ons desondanks nog steeds op enerverende wedstrijden”, liet directeur Alan Ahac van de internationale evenementen van Canada’s Volleyball weten.

"Het organisatie-comité heeft een voortreffelijke job gedaan en Canada is gereed om hier in Winnipeg te spelen." Suriname was in poule A ingedeeld met Canada, Puerto Rico en Mexico. De partij van maandagavond acht uur lokale tijd tussen Canada en Suriname is van de lijst gehaald. Voor de rest gaan alle wedstrijden zoals gepland door.

De North, Central America and Caribbean Volleyball Confederation (Norceca) zal het schema aanpassen. Vaststaat dat er met de terugtrekking van Suriname nu zeven landen meedoen. In poule B zitten titelverdediger de Verenigde Staten van Amerika, Cuba, de Dominicaanse Republiek en Guatemala.

Suriname gaf de slechte tijding zondag door. Voorzitter Verdy Getrouw van de Surinaamse Volleybalbond tevens bondscoach gaf "teveel problemen en financiële onzekerheden" als reden op. Keven Sporkslede vond het jammer. "We weten nu niet wanneer we weer zo'n kans krijgen om aan zo'n toernooi deel te nemen", gaf de aanvoerder aan. "Het wordt weer een proces, omdat je daar alleen als Caribbean Cup kampioen kan deelnemen."

Sporkslede noemde het een "zware domper. We moeten dit gaan verwerken en opnieuw gaan beginnen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina