Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdbadmintonners behalen twintig medailles

Jeugdbadmintonners behalen twintig medailles op Barbados

30/08/2019 01:45 - Guillano Bruce

De jeugdbadmintonners pronken met hun prijzen en de Surinaamse vlag na afloop van de Carebaco Junior Championships op Barbados.

De jeugdbadmintonners pronken met hun prijzen en de Surinaamse vlag na afloop van de Carebaco Junior Championships op Barbados. Foto: SBB  

PARAMARIBO - Suriname keert met een rijke buit terug van de Caribbean Junior Championships op Barbados. Tijdens het regionaal badmintontoernooi werden er in totaal twintig medailles in de wacht gesleept: negen goud, zes zilver en vijf brons.

Vooral Vivian Huang en Dickson Liao baarden opzien met hun prestaties. Huang werd triple-kampioene in de hoogste leeftijdscategorie, de U17-klasse, door goud te winnen in zowel het enkelspel, het dubbelspel (met Erisa Bleau) als in het gemengddubbelspel (met Kevin Karg).

 

Hetzelfde gold voor Liao. Hij behaalde drie hoofdprijzen in de U13-klasse door goud te winnen in het enkelspel, het dubbelspel (met Jeric Van de Leuv) als in het gemengddubbelspel (met de Trinidadiaanse Amara Urquhart). Ook in de U15-klasse werden er hoofdprijzen in de wacht gesleept. Rivano Bisphan werd kampioen in het jongensenkelspel en won samen met Al-Hassan Somedjo goud in het jongensdubbelspel. Somedjo op zijn beurt veroverde samen met Miracle Abdillah eveneens goud in het gemengddubbelspel.

In de U17-klasse vielen er vier zilveren medailles. Die kwamen op naam van Eros Pierpont (jongensenkel), Bleau (meisjesenkel), het duo Kevin Karg/Timothy Karg (jongensdubbel) en het koppel Pierpont/Bleau (gemengddubbel). In de U15 klasse sleepten Diego Dos Ramos en Quinn van de Leuv in het jongensdubbelspel eveneens zilver in de wacht terwijl Jeric van de Leuv ook goed was voor zilver in het jongensenkelspel van de U13-klasse.

 De U17-klasse leverde één bronzen medaille op. Die kwam op naam van Kevin Karg in het jongensenkelspel. In het jongensenkelspel van de U15-klasse waren Quinn van de Leuv en Diego Dos Ramos eveneens goed voor brons terwijlAbdillahook een bronzen plak in de wacht sleepteinhet gemengdubbelspel (samen met de Trinidadiaanse Danyelle Barnes). De laatste bronzen medaille kwam op naam van Jeric Van de Leuv die samen met de Trinidadiaanse Kara-Ashley Robertson brons behaalde in het gemengddubbelspel van de U13-klasse.

De juniorenbadmintonners, die op Barbados onder leiding van coach Ansjari Somedjo stonden zijn zaterdag terug in Suriname.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina