Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Kinderen van de rekening

COMMENTAAR: Kinderen van de rekening

30/08/2019 12:00

COMMENTAAR: Kinderen van de rekening

 

KINDERTEHUIS RAMOTH VERKEERT in ernstige financiële problemen. Bovenop de slechte staat van het pand, waarin 22 kinderen zijn ondergebracht, wordt de leiding nu geconfronteerd met een lege portemonnee, waardoor de salarissen van het personeel deze maand niet kunnen worden uitbetaald. Oorzaak: het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft nagelaten de subsidie over te maken. Ramoth is op jaarbasis een bedrag van SRD 250.000 toegezegd, maar de laatste betaling van slechts SRD 107.000 dateert van februari en was bestemd voor 2018.

Het verhaal van Ramoth staat niet op zichzelf. Ook voor veel andere kindertehuizen en sociale instellingen is het iedere dag weer de vraag hoe de eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden, omdat lanti verplichtingen niet nakomt. Tot overmaat van ramp zijn donateurs minder enthousiast om bij te springen, omdat door de nog altijd voelbare crisis ook zij minder te besteden hebben. Dus daardoor worden de instellingen dubbel geraakt.

Het is onbegrijpelijk dat de regering-Bouterse, die in 2010 mede aan de macht is gekomen, omdat tijdens de verkiezingscampagne sterk de nadruk werd gelegd op een goede toekomst voor de jeugd, een deel van diezelfde jeugd zo laat creperen. Want zo kun je het wel noemen als je kinderen in tehuizen in de steek laat.

De jeugd heeft van de huidige leiders niets meer te verwachten en zal samen met hardwerkende personeelsleden van de tehuizen in de komende verkiezingsperiode ook niets meer geloven van de vele beloftes die tijdens massameetings zullen worden gedaan. Die worden uiteindelijk toch niet nagekomen.

Dat de subsidieverplichtingen niet worden nagekomen, is zoals wel vaker te danken aan het schijnbaar onoplosbare van de overheid: moni no de. Dat mag de regering-Bouterse zichzelf aanrekenen. De staatskas was immers in 2010 nog tjokvol.

Wat er met al dat geld is gebeurd, is tot vandaag nog altijd een raadsel. Het is over de balk gesmeten voor zinloze en vage projecten en in de zakken van de elite rondom de president beland. Wat we in ieder geval zeker weten is dat het niet bij de tehuizen terecht is gekomen. En daar zijn nu heel wat pupillen de kinderen van de rekening.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina