Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Water staat kinderhuis Ramoth aan de lippen

Water staat kinderhuis Ramoth aan de lippen

29/08/2019 17:48 - Van onze redactie

Kinderhuis Ramoth verkeert in zwaar weer.

Kinderhuis Ramoth verkeert in zwaar weer. Foto: facebook  

PARAMARIBO - Kindertehuis Ramoth bevindt zich in grote financiële problemen. Het pand moet dringend gerenoveerd worden. Directeur Sabea Sobe kan de salarissen van het personeel voor deze maand niet betalen, vanwege uitblijven van de subsidie van overheidswege. Voorts is de sociaal economische situatie van de ouders ronduit slecht.

"Ik vind het onverantwoord om op zo een manier door te gaan", zegt Sobe. De reserves van het tehuis zijn uitgeput. Ramoth telt 22 kinderen. Ouders zijn niet meer in staat de ouderbijdrage te betalen, omdat zij veelal drugsverslaafd zijn. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting subsidieert al een poos SRD 250.000.

Dat is naar hun zeggen de helft van het bedrag waarmee het tehuis zich zou kunnen bedruipen. Donateurs komen in met voeding, maar de rekeningen kunnen niet meer betaald worden. Voor het eerst in 45 jaar komt het tehuis niet uit haar reguliere kosten. Het probleem ligt niet bij de dagopvang want de ouders van die groep betalen wel voor de verzorging. Zij noemen de subsidie cruciaal. Ook al geeft Sozavo minder dan voorheen.

In februari is het laatste deel van de subsidie over 2018 gestort: in totaal SRD 107.000. Minder dan de helft van het broodnodige bedrag. "Voor dit jaar hebben we nog geen subsidie ontvangen," zegt Sobe. Het tehuis heeft op jaarbasis SRD 500.000 nodig. De helft van dit bedrag wordt commercieel of via particuliere giften opgebracht.

Door de economische situatie is het Ramoth dit jaar niet gelukt om een eigen bijdrage te leveren. Sobe treurt over de positie van de organisatie die in oktober 45 jaar bestaat. Zij hoopt dat Ramoth blijft bestaan, zodat zij weer 45 kinderen kunnen opvangen, maar dan moeten er middelen vrijkomen om het gebouw te renoveren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen