Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Samenwerking HI&T en gidsenorganisatie

Samenwerking gidsenorganisatie en HI&T werpt vruchten af

28/08/2019 06:03 - Euritha Tjan A Way

Samenwerking gidsenorganisatie en Hi en T werpt vruchten af

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De organisatie United Tourguides Suriname (UTGS) is een samenwerking aangegaan met het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Het ministerie geeft de gidsenorganisatie de gelegenheid om het toeristinformatiecentrum te runnen. In ruil daarvoor fungeert de plek gelijk als Toeristen Informatie Centrum.

Sinds de sluiting van Stichting Toerisme Suriname (STS) in 2018 was er geen centrale plek meer waar toeristen terecht konden voor informatie over de beleving van Suriname. "Wat wij willen doen is de belevenis Suriname aanbieden. Binnen het project Paramaribo Live Museum is het de bedoeling dat toeristen de hoofdstad als beleving meemaken. Wij verlenen daarom graag onze medewerking aan het ministerie en hopen zo op een snellere ontwikkeling van de sector."

De organisatie verstrekt wel folders van touroperators, maar streeft naar een digitaal platform waarbij dat niet meer nodig zal zijn, vertelt UTGS-secretaris Errol Gezius. "Wat wij willen, is dat de touroperators de belevingen op hun oorden met de gasten delen. Op ons digitaal platform moet de beleving te zien en te horen zijn, en indien de toerist dat leuk vindt kan hij dan digitaal boeken."

Er is voor deze strategie gekozen omdat de aanmaak van folders duur is en mensen ze vaak zomaar meenemen. "En het waait hard hier bij Waka Pasi, dus de folders waaien weg", legt Gezius uit. Door de samenwerking met HI&T doet UTGS in september mee aan een drie weken durende toerismetraining in China getiteld 'Seminar on Development and Management of TourismResources for Suriname'.

Twee leden van UTGS krijgen de gelegenheid om te zien hoe de toerismesector in China werkt. Gezius: "Verder moeten we presentaties geven over het toerisme in Suriname, en goed gedocumenteerd aan de training deelnemen. Deze gegevens zijn nodig om casestudy's te behandelen die direct toepasbaar zijn in Suriname." De training wordt georganiseerd door het Yunnan International Center for Economic and Technical Exchanges in China.

De bedoeling is om de kennis te delen met de volledige UTGS-groep,wanneer de participanten terug zijn. "Toerisme en reizen zijn de sectoren die altijd blijven groeien en in China komen er jaarlijks een aantal miljonairs bij. Wij hopen door te participeren aan deze training Suriname meer bekendheid in dat land te geven met als doel meer echte toeristen van daar te mogen ontvangen", zegt Gezius.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina