Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Eerst zien, dan geloven’

‘Eerst zien, dan geloven’

28/08/2019 08:56 - Merredith Bruce

Minister Vijay Chotkan (m) van Openbare Werken, Transport en Communicatie op oriëntatiebezoek te Winti Wai.

Minister Vijay Chotkan (m) van Openbare Werken, Transport en Communicatie op oriëntatiebezoek te Winti Wai. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Met de aankondiging dat het ontwateringsprobleem van Winti Wai en omgeving structureel zal worden aangepakt, heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) nog geen zekerheid geschapen. “Ik moet het eerst zien gebeuren, want er is vaker gezegd dat het probleem wordt aangepakt maar eindstand wordt er niets gedaan of ze jassen het werk af”, vertelt een bewoner aan de krant.

Minister Vijay Chotkan heeft bezoeken gebracht aan onder andere Winti Wai en het Kanhaiproject. Via een dinsdag uitgegeven verklaring van het NII zegt de minister dat het in de bedoeling ligt dat delen van deze gebieden, die bij regenval blank komen te liggen, worden aangepakt zodat dit tot het verleden gaat behoren.

Het probleem van wateroverlast in de gebieden is er al jaren. Buurtmanager Lifanso Kwasiba van politieressort Latour erkent dit. "Ik ben het zo komen aantreffen. Het is niet iets van nu." De buurtmanager kijkt hoopvol uit naar een werkelijke oplossing. "Er zijn een aantal keren werkzaamheden uitgevoerd, maar je vraagt je af hoe goed die zijn gebeurd, want het probleem blijft. Dus ik hoop dat het nu wel goed wordt gedaan."

Uit onderzoek is volgens de minister gebleken dat enkele duikers verkeerd zijn aangelegd en dat in bepaalde gevallen er in plaats van duikers regenbuizen zijn geplaatst. "Dit alles stagneert het snel afvoeren van water dat zich op de straten bevindt."  Volgens Chotkan is er al een goed plan in elkaar gezet dat reeds in werking is getreden.

Het Draaibatra-kanaal is een hoofdlozing, die ervoor moet zorgen dat het water afgevoerd wordt naar het pompgemaal, laat hij verder optekenen. In de eerste fase zal er ongeveer zeven kilometer aan lozingen voorzien worden van kokers, om het water gemakkelijk te laten doorstromen naar het pompgemaal. Daarnaast zal het ministerie werken aan een helling, zodat het water alleen in de richting van het pompgemaal kan stromen.

De minister heeft ook een bezoek gebracht aan het Kanhaiproject in het ressort Houttuin, waar er eveneens sprake is van wateroverlast bij regenval. Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuid-Oost zegt via het NII ingenomen te zijn met dit bezoek. "Het is een pluspunt dat de minister zich in hoogsteigen persoon naar de gebieden begeeft om poolshoogte te nemen. Gelet op de omstandigheden van het project, moeten die ook goed worden aangepakt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina