Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname naar Continental Volleyball Championship

Suriname naar Continental Volleyball Championship

27/08/2019 20:27 - John Zaalman

Faith Lavenberg vorig jaar in actie op een volleybalselectietraining. Lavenberg zit in de eindselectie voor Canada.

Faith Lavenberg vorig jaar in actie op een volleybalselectietraining. Lavenberg zit in de eindselectie voor Canada. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - De nationale mannenvolleybalselectie van Suriname debuteert van 2 tot en met 7 september in het Continental Volleyball Championship in Winnipeg, Canada. Bondscoach Verdy Getrouw zegt dat Surinames deelname gezien moet worden als "ervaring opdoen om onze Caribbean Cup-titel volgend jaar te verdedigen".

Belangrijk voor hem is dat Suriname is toegetreden tot het grotere veld. "In dit toernooi moet vooral de spelgedachte van onze spelers veranderen. We moeten onder meer proberen om verder van het net te spelen. Daarnaast moet onze service omhoog gehouden worden."

Aan het toernooi doen acht landen mee, waarvan de top vier zich plaatst zich voor de Olympische kwalificatiewedstrijden van januari 2020. De Verenigde Staten, winnaar van negen titels, is de verdedigend kampioen. Naast de Amerikanen (1) en Suriname (13) doen mee Canada (2), Cuba (3), Puerto Rico (4), Mexico (5), de Dominicaanse Republiek (6) en Guatemala (7). Suriname zit in poule A met Canada, Mexico en Puerto Rico.

De delegatie reist donderdag met vijftien personen naar Canada via Guyana en Trinidad en Tobago. De geselecteerden zijn Keven Sporkslede (captain), Casey Foe A Man, David Pinas, Marcel Krak, Tariq Bakboord, Marc Flu, Clyde Fräser, Joshua Dwarkasing, Leonel Mahabali, Adyante Akiemboto en de nieuwelingen Faith Lavenberg en Ethan Asimia. Lionel Blokland is de teammanager en Jessica de Vries de fysiotherapeut.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina