Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkoop Residence Inn bij kantonrechter

Verkoop Residence Inn verworden tot juridische kwestie

26/08/2019 00:00 - Van onze redactie

Verkoop Residence Inn verworden tot juridische kwestie

Het Residence Inn Hotel aan de Anton Dragtenweg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De verkoop van het Residence Inn Hotel door de SLM is bij de kantonrechter beland. Stichting Jeruda heeft de verkoper voor het gerecht gedaagd om alsnog gedaan te krijgen dat het pand aan haar wordt verkocht. Nadat Jeruda de eerste gegadigde was, zag de SLM af van verkoop, omdat de stichting maar niet met het geld op tafel kwam.

Precies een jaar terug besloot de vliegmaatschappij over te gaan tot verkoop van het verlieslatende hotel. Dat besluit was onderdeel van plannen om slechts de winstgevende bedrijfsonderdelen te behouden en zo de moedermaatschappij weer in de blauwe cijfers te krijgen.

In januari dit jaar werd Jeruda uit verschillende bieders gekozen als partij waaraan de SLM wilde verkopen. Sedert dat moment is deze kwestie een lijdensweg geworden. Althans voor de stichting. Voorzitter Grace Boldewijn zegt dat het de bedoeling was om al in november vorig jaar een doorstart te maken, maar de plannen vielen in duigen door de houding van de SLM.

Zij meent dat zij aan het lijntje is gehouden en nu onterecht wordt beschuldigd niet op tijd met geld op de proppen te zijn gekomen. "Wij hadden contact met toenmalig directeur Gerard Lau en hebben op vragen van hem onder meer aangegeven dat wij het hotel willen voortzetten zonder casino. Hij kon zich terugvinden in onze plannen en op basis daarvan is de zaak aan de notaris overgedragen om af te handelen."

Echter, na verloop van tijd werd van de notaris vernomen dat hij de akte niet zou passeren, omdat twee leden van de raad van toezicht het niet eens zouden zijn met het handelen van de toenmalige voorzitter van de raad die ook achter de verkoop zou hebben gestaan. "Wat heb ik te maken met de raad?" werpt Boldewijn op. "Ik deed zaken met Lau die volgens mij mandaat had."

De zaak kwam bij een andere notaris terecht, maar ook die zou hebben aangegeven de akte niet te zullen passeren. Ondertussen had de financier zich teruggetrokken. Echter, het gesteggel met de SLM ging door en op een gegeven moment gaf de luchtvaartmaatschappij de stichting tot 15 juli de tijd om te betalen.

Boldewijn zegt dat er ondertussen wel een nieuwe geldschieter was, maar dat zaken niet zo snel konden worden afgewikkeld. "Maar daarenboven hadden wij niet eens een verkoopovereenkomst gezien en dus wisten wij ook niet waar wij aan toe waren." De onderneemster zegt ook dat na het vertrek van Lau als directeur van verschillende personen berichten werden ontvangen. "Met wie moet ik zaken doen als blijkt dat een mail zelfs vanuit het secretariaat is gestuurd?"

De SLM houdt vast aan het standpunt dat Boldewijn zich niet aan afspraken heeft gehouden en zij op haar beurt meent dat zij aan het lijntje is gehouden. De rechter zal naar verwachting op korte termijn uitspraak doen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina