Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jongeren in detentie leren grenzen bepalen

Jongeren in detentie leren grenzen op seksgebied bepalen

26/08/2019 21:55 - Naomi Hoever

Seksuoloog en relatiecoach Maikel Roseval.

Seksuoloog en relatiecoach Maikel Roseval. Foto: Collectie Maikel Roseval  

PARAMARIBO - 'Wensen en grenzen' is de titel geweest van een workshop die zaterdag is gehouden voor jongeren uit detentie en tienermoeders. Het was een initiatief van seksuoloog en relatiecoach Maikel Roseval in samenwerking met stichting Sabi Yu Kondre. De training handelde over verschillende vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, omgaan met sociale media en bewustzijn van kwetsbaarheid.

De stichting houdt zich bezig met jongeren in detentie en scholierenmoeders tussen twaalf en dertig jaar. Ze worden door de organisatie getraind in zelfredzaamheid. "Wij merken dat de jeugd op allerlei vlakken ontspoort. Vandaar de trainingen", zegt voorzitter Elsyra Sedoc. De stichting heeft binnen twee jaar tijd tweehonderd jongeren in Opa Doeli begeleid.

Roseval: "Ik ben niet alleen preventief bezig geweest, maar heb de groep ook gewezen op wat fijn zou kunnen zijn bij seksualiteit en de mogelijkheden en de vormen daarvan. Ik heb vanuit een grenzenspel de groep laten nadenken over hun keuzes en voorkeuren van seksualiteit." Hoewel sommige van deze jongeren niet op school zitten, hebben zij volgens Roseval dezelfde gedachtegang als andere jeugdigen.

De workshop was heel praktisch ondersteund met statistieken, casussen en werkvormen. "Ik heb rekening gehouden met de verschillende leerstijlen." Roseval merkte dat hij een stap terug moest doen om het niveau te bepalen, omdat al gauw bleek dat de groep te weinig weet. "De basisinformatie ontbrak. Het was een goede refreshment om terug te gaan naar de basis, hoewel sommigen al eerder voorlichting hadden gehad." Aan het eind van de training hebben de jongeren een certificaat van deelname ontvangen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina