Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Teleurstelling Jardin de Ponte landelijk beeld

Teleurstelling Jardin de Ponte landelijk beeld

25/08/2019 07:23 - Naomi Hoever

Parlementariër, Cleon Gonsalves Jardin de Ponte.

Parlementariër, Cleon Gonsalves Jardin de Ponte. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Palu-voorzitter Jim Hok, stelt dat de teleurstelling van zijn partijgenoot tevens parlementariër, Cleon Gonsalves Jardin de Ponte een afgeleide is van het beeld in het land. Gonsalves heeft besloten zich voor de verkiezing van mei 2020 niet meer verkiesbaar te stellen.

Gonsalves, die in mei 2016 de plaats van Anton Paal innam, had gedacht als parlementariër meer te kunnen bereiken, maar zaken die hij als oppositielid heeft aangekaart in De Nationale Assemblee, zijn niet gerealiseerd. Hok reageert op de vraag of hij hem zal vragen zijn besluit te heroverwegen: "Een ieder wordt vrijwillig kandidaat", maar noemt het wel 'pijnlijk' als mensen niet meer op de kandidatenlijst willen.

"Bij Palu gaan wij niet voor het grote geld, ondanks alle financiële voordeeltjes die het lidmaatschap van het parlement met zich meebrengt." De partij stoomt intussen andere kandidaten klaar om haar te vertegenwoordigen in Coronie. Wat de voorzitter sterkt is dat Gonsalves Jardin de Ponte Palu blijft ondersteunen.

De voorzitter zegt dat er veel werk te doen is in de partij en dat hard gewerkt moet worden. "Veel mensen denken dat ze in Coronie gemakkelijk een zetel kunnen behalen. In dit district moet juist harder worden gewerkt." De partijvoorzitter zegt vaker van het lid gehoord te hebben dat hij niet meer op de kandidatenlijst wil. "Hij is voor zijn besluit niet over één nacht ijs gegaan." Hok zal de parlementariër te zijner tijd aanhoren, maar niet met de bedoeling om hem over te halen. 

Gonsalves heeft woensdag zijn besluit herhaald om niet terug te keren in de actieve politiek. Hij zegt dat hij zijn teleurstelling zeker twee keer in het parlement heeft geuit. Recent deed hij dat ook bij de opening van het Palu-centrum in Coronie. Hij wil op een andere manier zijn bijdrage leveren. Volgens hem moet de Coroniaan terug naar de agrarische sector, want nu is het overgrote deel van de werkende klasse daar in overheidsdienst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina