Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoger beroep tegen rij- en voertuigenbelasting loopt

Hoger beroep tegen rij- en voertuigenbelasting nog gaande

25/08/2019 16:39 - Merredith Bruce

Hogerberoep rij- en voertuigenbelasting gaande

 

PARAMARIBO - De overheid roept personen op om hun rij- en voertuigenbelasting te betalen, terwijl de hogerberoepszaak van de stichting Centre for Public Affairs Suriname nog loopt. Vertegenwoordiger Anand Biharie zegt dat de rechters zich nu over het dossier buigen. “De rechtszaak is voor een mondelinge zitting gepland bij het Hof van Justitie op 7 november”, laat hij weten.

Biharie zegt dat de Staat geen antwoord heeft gegeven op de memorie van grieven van de stichting. Dit is de schriftelijke onderbouwing waarmee de stichting betoogt dat de rechter bij de eerste zaak tot een verkeerde conclusie is gekomen. De tegenpartij, dus in deze de overheid, kreeg volgens de procedure daarna de ruimte om daarop te reageren, maar deed dat niet volgens Biharie.

Hij weet niet van opgeven. "Ik houd niet van domme dingen doen. Heb ik ook nooit gedaan. Ik ben niet zomaar aan iets begonnen. Wees ervan overtuigd dat het gelijk aan mijn zijde zal zijn", zei hij eerder tegenover de krant. Biharie vindt dat de overheid niet correct bezig is door, terwijl er een rechtszaak gaande is, toch personen op te roepen om de belasting te betalen.

Dat gebeurt onder meer via advertenties in de dagbladen. "Door uw rij- en voertuigenbelasting te betalen, draagt u bij aan een schoner milieu, betere en veiligere wegen, opschoning van trenzen en onderhoud van wegen", staat in de advertentie.

Financiënminister Gillmore Hoefdraad had eerder dit jaar in het parlement gezegd dat de wet zal worden aangepast. Echter heeft de oppositie graag dat de wet wordt ingetrokken. Enkele oppositieleden hebben daartoe in maart een initiatiefwet ingediend. VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, een van de indieners, zegt tegen de krant dat hij nog steeds hierachter staat.

"Absoluut. Wij vinden nog steeds dat het een dubbele heffing is op de samenleving, naast de government take op brandstof." De parlementariër zegt dat de initiatiefwet nog niet is behandeld. Hij zegt dat de coalitie heeft aangegeven te wachten op verdere uitvoering van de wet. "Maar het komt erop neer dat de coalitie de wet niet wenst in te trekken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina