Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yelyco behaalt negende volleybaltitel op rij

Yelyco behaalt negende volleybaltitel op rij

24/08/2019 01:29 - John Zaalman

Enkele spelers van Yelyco en sympathisanten kort na het behalen van de negende opeenvolgende kampioenstitel.

Enkele spelers van Yelyco en sympathisanten kort na het behalen van de negende opeenvolgende kampioenstitel. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Yelyco is voor het negende jaar op rij volleybalkampioen geworden in de Surinaamse mannenhoofdklasse. In de beslissingspartij werd Yellow Birds vrijdagavond in een bomvolle Ismay van Wilgen Sporthal in straight sets geklopt (25-20, 25-21, 25-17).

Coach Verdy Getrouw zegt dat hij de negende opeenvolgende titel zag aankomen. "Ik wist dat Yellow Birds niet drie wedstrijden achtereen van ons zou kunnen winnen", meent de Yelyco-coach. "De 3-0-zege geeft duidelijk weer aan wie kampioen is."

De kracht van Yelyco zit volgens hem in de sterke band tussen vooral de spelers. "Wij kunnen ook rouleren binnen ons team. Yellow Birds heeft dat niet." Antoine Vliet heeft zijn aanvalspositie opgegeven voor de liberopost. "Het heeft goed gewerkt."

Roberto Joval heeft geen gedegen antwoord op het verlies van Yellow Birds. "Ik heb echt geen idee wat er vanavond met ons was. Iedereen had een offday. Yelyco is verdiend kampioen geworden", aldus de routinier. Het negende kampioenschap volgde een dag nadat Yelyco haar 36ste verjaardag herdacht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina