Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wegenautoriteit doet test op Wijdenboschbrug

Wegenautoriteit doet test op Wijdenboschbrug

24/08/2019 09:56 - Cheflin Paulus

Een luchtfoto van de Jules Wijdenboschbrug. De Wegenautoriteit zal vanaf maandag een testproject uitvoeren op de brug.

Een luchtfoto van de Jules Wijdenboschbrug. De Wegenautoriteit zal vanaf maandag een testproject uitvoeren op de brug. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Werkzaamheden die de Wegenautoriteit volgende week zal uitvoeren op de Jules Wijdenboschbrug, zijn om een testproject uit te voeren voor wegmarkeringen. Maandag zal de organisatie vanaf elf uur ’s nachts thermoplastische verf aanbrengen op een deel van de brug om na te gaan of het middel goed zal hechten aan de belangrijke oeververbinding.

Heman Badloe, hoofd van de afdeling Uitvoering van de Wegenautoriteit, zegt tegen de redactie dat de werkzaamheden op de brug op dinsdag tot vier uur in de ochtend zullen plaatsvinden aan de kant van Meerzorg. De brug moet conform de verkeersregels worden voorzien van wegmarkeringen. Het is de bedoeling om na de testfase te kiezen voor het beste materiaal. Nu bestaat de mogelijkheid om te kiezen tussen wegenverf en de thermoplastische verf. Badloe legt uit dat de normale wegenverf maar drie maanden intact blijft terwijl het alternatief langer meegaat.

Echter, het is nog niet bekend hoe de thermoplastische verf op de brug zal uitpakken. Daarom wordt de brug gedeeltelijk voorzien van deze verf. "Maandag wordt er een test gedaan. Als het twee maanden goed blijft, wordt de hele brug daarvan voorzien", aldus het afdelingshoofd. Hoewel de thermoplastische verf 30 tot 40 procent duurder is dan normale verf, kiest de Wegenautoriteit liever voor de dure verf. Thermoplastische verf gaat twee jaar mee en zal uiteindelijk een kostenbesparend effect hebben voor de Staat. 

Badloe zegt dat de technische staat van de Wijdenboschbrug nu goed is. "Daar is er geen twijfel over. Dit jaar wordt er weer een onderzoek gedaan om gedetailleerd na te gaan als alles in orde is." Het diensthoofd benadrukt dat reguliere inspecties op de brug zeker nodig zijn. Hij zegt dat de samenleving het volle vertrouwen mag hebben dat de brug na recente verkeersongevallen intact is.

Aan de brugleuning en het wegdek is er wat lichte schade, maar dat kan volgens hem geen kwaad. Deze schade zal ook worden hersteld. De brug is een onderhoudsarme brug, wat betekent dat er weinig tot geen onderhoud nodig is voor de komende twintig jaar. Ook garandeert Badloe dat er regelmatig inspectie op de brug plaatsvindt. "Alleen ziet de samenleving ons niet, maar wij inspecteren wel. Wij zijn soms onder de brug. Wij gaan alles na", zegt hij zelfverzekerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen