Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaams schaaktrio gaat 'één uit twee'

Surinaams schaaktrio gaat 'één uit twee'

24/08/2019 23:01 - Terence Oosterwolde

Surinaams schaaktrio gaat 'één uit twee'

Pratul Panchoe staat met twee punten op de achtste plaats. Foto: Barbados Chess Federation  

PARAMARIBO - Dag twee van de eerste Fide Americas Caribbean Cup heeft alle drie Surinaamse schakers een score van 50 procent opgeleverd. Zowel Women's Fide Master Catherine Kaslan, Imaan Kalidjo als Pratul Panchoe wonnen zaterdag op Barbados één partij en verloren de andere.

Kaslan (Fide-rating 1862) won zaterdagochtend in de tweede ronde van de Barbadiaanse International Master (IM) Terry Farley (2239). Panchoe (1793) en Kalidjo (1835) waren minder fortuinlijk en incasseerden een nederlaag tegen respectievelijk Reginald Martyr (2118) van Saint Lucia en Fide Master (FM) Kevin Cupid (2099) van Trinidad en Tobago.

In de derde ronde van zaterdagmiddag waren de rollen omgekeerd. Kaslan moest haar meerdere erkennen in de Trinidadiaanse FM Isaiah Mc Intosh (2257): 0-1. Kalidjo en Panchoe daarentegen wisten te winnen van respectievelijk Rory Prescod (1185) van Barbados en Ethan Lee (1109) van Guyana.

Dat betekent dat na drie ronden alle drie Surinamers twee punten hebben: Kaslan is zevende, Panchoe achtste en Kalidjo twaalfde. Cupid voert de ranglijst aan met de volle winst na drie partijen. Ook Martyr, die tweede is, heeft drie punten. Daarna volgen FM Shreyas Smith van Jamaica, IM Orlando Husbands van Barbados en FM Mc Intosh met elk 2,5 punten.

In de vierde ronde (zondagochtend elf uur Surinaamse tijd) neemt Kaslan het op tegen de Trinidadiaanse FM Alan-Safar Ramoutar (2171). Kalidjo heeft de Barbadiaanse Candidate Master Bryan Prescod (2010) als tegenstander, terwijl Panchoe de degens kruist met thuisspeler Kemp Lynch (2009). De vijfde ronde staat gepland voor zondagmiddag.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina