Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rijstboeren bezorgd over slechte polderwegen

Rijstboeren bezorgd over slechte polderwegen

23/08/2019 03:41 - Beta Debidien

 De westelijke polder Nickerie.

De westelijke polder Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Net als in voorgaande jaren zijn er ook dit jaar polderwegen in Nickerie die voeren naar de rijstvelden, die kapotgereden zijn door zwaar materieel. Boeren moeten die machines namelijk inzetten voor transport van kunstmest en chemicaliën in verband met inzaai en verzorging van het gewas.

De vorige keren konden de wegen snel hersteld worden, maar nu kan dit niet door de langere regenperiode. Dit baart de rijstboeren zorgen en sommigen moeten het binnenhalen van de oogst zelfs uitstellen. "We zitten letterlijk met de handen in het haar" zegt rijstboer Radjen Jiawan. Hij zou begin september moeten oogsten, maar dat gaat niet lukken. "We hebben geen andere keus dan te wachten totdat het weer het toelaat".

Chaitram Adhin, voorzitter van het waterschapsgebied Uitbreiding Groot Henar I en II, is er niet over te spreken dat het ministerie van Landbouw, Veelteelt en Visserij (LVV) in de afgelopen jaren geen prioriteit heeft gegeven aan structurele aanpak van ten minste de hoofdwegen naar het landbouwgebied. "Er is de afgelopen dagen hier en daar wat zand gestrooid in de hoop de boeren tevreden te stellen, maar daar is men niet in geslaagd."

Adhin heeft het probleem besproken met districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe. Zij heeft beloofd met LVV na te gaan hoe het probleem structureel aangepakt kan worden. De Districtsraad heeft donderdag vergaderd. Het lid Radjinderkoemar Ramadhin heeft daarbij aandacht gevraagd voor de slecht functionerende sluisdeuren. "We weten dat de kunstwerken verouderd zijn en veel lekkages hebben, waardoor het water uit de Nannizwamp de hoofdinlaten binnenstroomt."

Hij vraagt zich af waarom er geen geld beschikbaar gesteld wordt voor herstel van de sluisdeuren, waardoor het water kan worden tegengehouden. Het raadslid is vooral bezorgd, omdat boeren extra geld moeten uitgeven voor het transport van de oogst uit de velden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina