Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PPS-manager is hoofdverdachte beroving

PPS-manager hoofdverdachte in berovingszaak

23/08/2019 07:49 - Ivan Cairo

PPS-manager hoofdverdachte in berovingszaak

 

PARAMARIBO - De politie is hard op weg om klaarheid te brengen in de recente roofoverval bij het beveiligingsbedrijf Professsional Private Security (PPS). Bij die beroving werd een groot geldbedrag buitgemaakt. Een aantal verdachten is reeds aangehouden en in verzekering gesteld, meldde de politie afgelopen woensdag.

De Ware Tijd verneemt dat Romario C. (27), Operations Manager bij PPS, als hoofdverdachte wordt aangemerkt en ook is gearresteerd. Deze medewerker was tevens Manager Waardetransporten. Het voorlopig onderzoek in deze zaak bracht verder aan het licht dat Romario C. zoon is van een kolonel bij het Nationaal Leger die ook eigenaar is van een securitybedrijf.

Rechercheurs hebben intussen vastgesteld dat de daders toegang kregen tot het gebouw van PPS omdat ze gebruikt hebben gemaakt van de toegangsbadge van hoofdverdachte C. "Wanneer er met de badge wordt 'geswiped' verschijnt de naam van de houder in het beveiligingssysteem. Op die manier is C. in beeld gebracht als verdachte", zegt een bron aan de redactie van de krant. De reservesleutel van de kluis die tijdens de kraak werd leeggehaald is teruggevonden in het slot van de kluis. Deze sleutel was in beheer bij C.

Lucienne-Sara J. (27), echtgenote van C., is ook aangehouden als verdachte, omdat uit het onderzoek is gebleken dat het echtpaar daags na de roof verschillende kostbare goederen heeft gekocht, waaronder een alarminstallatie en grote LED-flatscreentelevisietoestellen. Ook is een Toyota Harrier gekocht voor een bedrag van 12.750 US dollar contant.

Advocaat Maureen Nibte die het echtpaar juridisch bijstaat, bevestigt enkel dat de voornoemde verdachten haar cliënten zijn. Zij hebben verklaard niet betrokken te zijn bij het misdrijf. Het enige dat Nibte verder kwijt wil, is dat een PPS-uniform dat volgens de politie bij de roof is gebruikt, in beslag genomen is bij haar cliënt. Ze geeft aan dat de politie nog bezig is met het onderzoek, en dat ze het resultaat afwacht.

De politie had eerder bekendgemaakt dat naast het echtpaar ook Aniel C. (33) en Safiero T. (25) in verzekering zijn gesteld. Met het gestolen geld zouden de daders, aldus de politie, auto's en elektronische apparaten hebben aangeschaft. De goederen, een som geld alsook het vuistvuurwapen dat weggenomen was tijdens de beroving zijn bij de arrestaties in beslag genomen.

Bij de beroving op 10 augustus werden drie personeelsleden overrompeld en gekneveld. De daders gingen ervandoor met een dienstvuurwapen en een groot bedrag in vreemde valuta.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina