Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onderzoek reiziger uit Congo afgerond

Onderzoek reiziger uit Congo afgerond

23/08/2019 19:43

Antoine Elias, minister van Volksgezondheid.

Antoine Elias, minister van Volksgezondheid. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid naar de reiziger uit Congo is afgerond. Dit meldt Het NII vrijdag. Conform het vastgestelde protocol met de juiste structuren voor internationale gezondheidsvoorschriften van de World Health Organization (WHO) is de passagier onderzocht door terzake deskundigen.

De passagier is met medewerking van een tolk ondervraagd naar zijn reisgeschiedenis en zijn mogelijke contact met eventuele dragers van of lijders aan het ebolavirus. Benadrukt wordt dat de reiziger klachtenvrij was en is, niet uit een epidemisch gebied komt. Ook is zijn reisgeschiedenis nu helemaal duidelijk. Op grond hiervan wordt gesteld dat hij geen gezondheidsrisico vormt. Vanuit epidemiologisch oogpunt zal er wel follow-up met de reiziger plaatsvinden gedurende zijn verblijf in Suriname.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft samen met nationale en internationale stakeholders gehandeld conform de WHO-standaarden en het vastgestelde "Protocol voor screening en afzondering van verdachte ebolagevallen bij de officiële grensposten van Suriname". Echter is gebleken is dat er justitiële issues zijn, waardoor de zaak is overgedragen aan het ministerie van Justitie & Politie.

In een eerder bericht maakte het Ministerie van Volksgezondheid melding van een reiziger die onlangs Congo heeft bezocht en via Amsterdam naar Suriname is afgereisd op 19 augustus jongstleden. Aangegeven was dat hij vanwege zijn onduidelijke reisgeschiedenis was afgezonderd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina