Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Georgette Grootfaam voorzitter Caricom-jeugd

Georgette Grootfaam nieuwe voorzitter Caricom-jeugd

23/08/2019 05:15 - Merredith Bruce

De Caricom-jeugdambassadeurs Georgette Grootfaam (l) en Dwight Prade.

De Caricom-jeugdambassadeurs Georgette Grootfaam (l) en Dwight Prade. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Surinames Georgette Grootfaam is de nieuwe deken van het Caricom-jeugdambassadeursprogramma. Ze neemt over van Odayne Haughton uit Jamaica, die eerder dit jaar als interim-deken was aangesteld.

Door het te lang uitblijven van verkiezingen voor nieuwe jeugdambassadeurs in Suriname kon Saint Vincent en de Grenadines het voorzitterschap niet overdragen aan Suriname en werd Jamaica tijdelijk met de waarneming belast. De verkiezingen in Suriname zijn uiteindelijk op 20 april gehouden.

In verband met Carifesta vertoeft Grootfaam samen met Dwight Prade, met wie zij het Caricom-ambassadeurskoppel vormt, op Trinidad en Tobago. Het is de krant niet gelukt om haar te bereiken voor een reactie. Suriname bekleedt de voorzittersfunctie na achttien jaar weer. In 2001 was Valerie Lalji de eerste voorzitter. De benoeming in deze functie gebeurt middels een roulatiesysteem. Het was naar verluidt de bedoeling dat Trinidad en Tobago aan de beurt zou zijn, omdat Suriname door de verlate verkiezingen de functie al had misgelopen.

In een korte boodschap op de Facebook-pagina van het 'Caricom Youth Ambassadors Programme Suriname' schrijft Grootfaam dat zij "oprecht dankbaar" is om de functie te mogen bekleden. "Ik ben er klaar voor om alle Caribische jongeren te dienen. Samen met alle Caribische jongeren zal ik mijn bijdrage leveren om een ​​grotere regio voor jongeren op te bouwen. Elke bijdrage telt. We zitten hier samen in." De periode van haar dekenschap is op 1 augustus ingegaan en loopt tot en met 31 juli 2020.

Grootfaam zei tijdens haar installatie als Caricom-jeugdambassadeur tegen de Ware Tijd  het belangrijk te vinden dat Suriname als portfoliohouder van cultuur, jeugd en sport binnen de Caricom de mogelijkheid bekijkt, om het voorzitterschap alsnog toegekend te krijgen. "Zo een kans mochten we niet aan ons voorbij laten gaan." Ze noemde als één van de voordelen dat het land een vooruitgeschoven positie krijgt binnen de Caricom en daardoor meer gedaan zal kunnen krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina