Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Condor weer kampioen vrouwenvolleybal

Condor weer vrouwenvolleybalkampioen

23/08/2019 21:55 - John Zaalman

Captain Cheryl Brunings (l) bedient teamgenote Sandrina Hunsel met het schenken van champagne nadat Condor weer vrouwenvolleybalkampioen werd van Suriname.

Captain Cheryl Brunings (l) bedient teamgenote Sandrina Hunsel met het schenken van champagne nadat Condor weer vrouwenvolleybalkampioen werd van Suriname. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Condor is voor het achtste jaar op rij kampioen geworden in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond. In de allesbeslissende game 5 werd in een bomvolle Ismay van Wilgen Sporthal een 0-2 achterstand vrijdagavond omgezet in een triomf: 18-25, 14-25, 25-15, 25-23, 15-9.

"Geweldig!" is het eerste dat een emotionele Eric Aikman laat optekenen. De Condor-coach heeft geen woorden genoeg voor het koningskoppel Cheryl Brunings-Sandrina Hunsel. "Die twee waren weer eens top samen met de nieuwelingen."

Aikman vond Yelyco een waardige tegenstander. "Ik moet ze echt alle grani geven. Ze hebben een geweldig team en ze hebben het ons bijzonder moeilijk gemaakt dit jaar." Het respect blijkt wederzijds. "De felicitaties aan Condor. Brunings en Hunsel waren subliem. Condor heeft klasse getoond", aldus Verdy Getrouw, coach van Yelyco.

Hij concludeerde dat zijn speelsters na de 2-0 voorsprong zijn gestopt met spelen. "Onze energie was helemaal gedropt. Na een 2-0 voorsprong is eigenlijk de derde set de belangrijkste. Mijn speelsters dachten dat ze al binnen waren, maar mentaal was het even te veel voor hen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina