Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wegen met schade door regen worden aangepakt

Wegen met schade door regen worden aangepakt

22/08/2019 16:39 - Cheflin Paulus

Wegen met schade door regen worden aangepakt

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De zware regenbuien hebben de afgelopen dagen niet alleen voor wateroverlast gezorgd, maar er zijn in straten in en buiten Paramaribo ook kuilen ontstaan. Vooral aan de Van ‘t Hogerhuysstraat nabij de kruisingen met de Beekhuizenbrug en het Nieuwe Haven-complex zijn er gaten die gevaar vormen voor het verkeer. Klachten hierover hebben de Ware Tijd bereikt.

Neville Pengel, voorlichtingshoofd op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat het probleem bekend is en dat een team al lapwerkzaamheden uitvoert. Hij geeft aan dat voorlopig wordt volstaan met lapwerk, omdat in sommige gevallen de reparatie anders aangepakt moet worden om te voorkomen dat het probleem zich herhaalt. Dit zal later gebeuren.

De woordvoerder verzekert dat alle straten waarin gaten zijn ontstaan worden aangepakt. Pengel stelt dat de wateroverlast van vorige week na de zware regen verschillende oorzaken had, zoals onvoldoende capaciteit om het water af te voeren. Er was na de regen op 13 augustus enkele uren geen stroom waardoor het pompgemaal te Paramaribo-Noord niet kon functioneren.

Door de hoge waterstand in de Surinamerivier kon het water op straat, zoals de Sophie Redmondstraat en de Kleine Combéweg, zijn weg naar de rivier niet vinden. Het regelmatig ophalen van trenzen is cruciaal voor afvoer van overtollig water, maar omdat er achterstallig onderhoud is, leidt dit tot problemen bij de afvoer.

Door de regen stagneren volgens Pengel veel werkzaamheden die het ministerie had gepland, zoals ter hoogte van de kruising Gemenelandsweg en de Zwartenhovenbrugstraat bij Nyun Combé en aan de Martin Luther Kingweg. "We zijn eigenlijk in de droge tijd, maar merken dat het blijft regenen."

Voorlopig wordt het weggedeelte Zwartenhovenbrug-/Sophie Redmonstraat niet afgesloten, omdat dat voor enorme filevorming zou zorgen. Het ministerie zal een andere maatregel treffen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina