Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinamers maken indruk tijdens Carifesta XIV

Surinamers maken indruk tijdens Carifesta op Trinidad

22/08/2019 19:21

De performance van Suriname viel enorm in de smaak tijdens de veertiende editie van Carifesta op Trinidad en Tobago.

De performance van Suriname viel enorm in de smaak tijdens de veertiende editie van Carifesta op Trinidad en Tobago.  

PARAMARIBO - De drummers van Alakondre Dron hebben indrukwekkende optredens neergezet tijdens de Suriname Night van Carifesta XIV op Trinidad en Tobago. Bijzonder waren de beelden van de rijke culturele diversiteit van Suriname op een scherm dat als decor diende op de achtergrond. Zulile Blinker verzorgde de introductie van de performance die enorm in de smaak viel bij het goed opgekomen publiek.

Na de Suriname Night was er een televisie-interview met Cultuurdirecteur en delegatieleider Elviera Sandie. De Cultuurdirecteur ging daarbij breedvoerig in op de ontwikkeling van cultuur en voornamelijk de creatieve industrie in Suriname. Ze benadrukte eveneens de rol van Suriname in de conservering van het gediversifieerde cultureel materieel en immaterieel erfgoed, als bijdrage aan het behoud van het unieke Caribisch erfgoed. Het NII maakt donderdagmiddag hier melding van in een persbericht.

Nisha Madaran die ook deel uitmaakte van de delegatie, gaf tijdens een interview met het grootste Hindostaanse radiostation van Trinidad & Tobago aan dat men in Suriname de Hindostaanse talen wel spreekt en begrijpt en dat komt ook tot uiting in de performances. De interviewer gaf aan dat men in Trinidad wel Hindi zingt, maar men kan de taal niet altijd verstaan of spreken. 

In Suriname wordt zowel Hindi als Sarnami gesproken, maar op Trinidad uitsluitend Engels. Dit ziet men als een van de verschillen tussen de Bollywood-muziekoptredens in Suriname en Trinidad. Fashion designer Meredith Joeroeja en de jeugdambassadeurs hebben ook hun bijdrage geleverd aan het evenement. De delegatie is dinsdag teruggekeerd naar Suriname.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina