Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Zorghotel nog steeds in onzekerheid

Personeel RCR Zorghotel nog steeds in onzekerheid

22/08/2019 07:36 - Gilliamo Orban

Personeelslid Jagroep-Sardjoe en Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond woensdag tijdens de persconferentie in het Zorghotel.

Personeelslid Jagroep-Sardjoe en Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond woensdag tijdens de persconferentie in het Zorghotel. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Medewerkers van het RCR Zorghotel tasten nog steeds in het duister de toekomst van het bedrijf. Zij willen van de eigenaar-directeur Redjinder Thakoersingh of het managementteam weten of de onderneming een doorstart zal maken.

"Is het ja of nee? Als het 'ja' is, moeten het bedrijf en de vakbond samenwerken om die herstart tot een succes te maken. Mocht er geen herstart zijn, moeten we weten hoe de mensen worden afgevloeid, omdat dat niet moet gebeuren met een aalmoes", zei Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemersbond woensdag tijdens een persconferentie in het Zorghotel.

Momenteel zijn daar geen patiënten opgenomen. Het bestand is de afgelopen twee maanden afgebouwd, waardoor er geen werk is voor het personeel. RCR Zorghotel heeft eerder deze maand de rechtszaak gewonnen tegen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Hakrinbank en de Nationale Ontwikkelingsbank. De veiling van het Zorghotel is daarmee met succes aangevochten.

De bond heeft na het vonnis brieven gestuurd naar Thakoersingh om duidelijkheid te krijgen over het lot van het personeel. Hij heeft niet gereageerd. Zaterdag nog is een e-mailbericht naar hem gestuurd. De werknemersorganisatie heeft vernomen dat nu het Zorghotel de rechtszaak heeft gewonnen, de eigenaar plannen heeft om het gebouw te verkopen. Er zou een casino in worden ondergebracht.

De bond heeft de eigenaar-directeur eraan herinnerd dat het Zorghotel met het personeelslid Rashna Jagroep-Sardjoe een schriftelijke overeenkomst heeft over de beëindiging van de werkrelatie en over een afkoopregeling. "We willen weten wanneer ze over het geld zal beschikken", zegt de voorzitter.

De werknemersorganisatie had graag gezien dat Thakoersingh nog zaterdag op bovenstaande zaken had gereageerd, in verband met een algemene ledenvergadering op die dag. Omdat er geen reactie is gekomen, is woensdag een sitdownactie gehouden tot twaalf uur 's middags. Hoewel er geen werk is, was het personeel aanwezig.

De directeur is op de hoogte gesteld van de actie. Er is tevergeefs naar hem gebeld. "De general manager heeft mij daarna gecontacteerd en ik heb haar gezegd dat we meerdere keren hebben geschreven naar meneer Thakoersingh, maar geen reactie krijgen. We hebben daarna niets meer van haar gehoord", zegt Zunder.

Hij heeft geconstateerd dat sommige medewerkers al enkele maanden niet worden ingeroosterd. Dat betekent dat deze mensen aan het einde van de maand geen inkomen hebben. "Het gaat om de nulurencontracten, zoals die gelden in bijvoorbeeld Nederland." Deze arbeidsovereenkomsten zijn volgens de bondsvoorzitter niet bekend bij de Arbeidsinspectie. General manager Sandhya Bajnath van het RCR Zorghotel wenste de Ware Tijd niet te spreken. Thakoersingh was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina