Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedetineerden voor schoonmaak en verfraaiing

Gedetineerden ingezet voor schoonmaak en verfraaiing

22/08/2019 08:52 - Cheflin Paulus

Gedetineerden maken overwoekerde percelen schoon.

Gedetineerden maken overwoekerde percelen schoon. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Gedetineerden werken aan de verfraaiing en schoonmaak in Paramaribo. De gevangenen schilderen onder meer straatmeubilair in het stadcentrum, zoals in de Klipstenenstraat. Regillio Blijd, hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), zegt tegen de Ware Tijd dat de groep recentelijk speciaal is ingezet voor een schoonmaakactie.

Dit gebeurt in samenwerking met districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost. Ook in Commewijne zijn gedetineerden actief. Blijd zegt dat er al langer dan twee jaar een project loopt voor gevangenen in verband met hun terugkeer in de samenleving. Instanties zoals ministeries worden bijgestaan.

De komende dagen wordt de groep ingezet bij werkzaamheden bij en aan scholen en politiestations. Recentelijk hebben gedetineerden de riolering aan de Van Idsingastraat opgehaald. KPA-voorlichter Wendel Pinas vertelt dat in 2017 gevangenen hebben geholpen bij de renovatie en het herstel van daken van scholen die getroffen waren door hevige rukwinden.

Sindsdien zijn ze steeds vaker betrokken bij werkzaamheden buiten de strafinrichtingen. Niet elk gedetineerde kan worden ingezet bij werkzaamheden buiten de gevangenismuur. Ze worden streng geselecteerd, onder meer in verband met vluchtgevaar en veiligheid voor de burgers.

De voorlichter beaamt dat het wel eens is voorgekomen dat een gedetineerde die moest werken een vluchtpoging heeft gewaagd. Bij het 'buiten werken' staan gedetineerden onder toezicht van penitentiaire ambtenaren. "Sommigen zal je zien, maar anderen weer niet, maar ze houden allemaal toezicht", aldus Pinas.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina