Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Automobilist wijst op 'pesterij' politie

Automobilist wijst op 'pesterij' politie

22/08/2019 22:34 - Ivan Cairo

Automobilist wijst op 'pesterij' politie

 

PARAMARIBO - Alfred Boldewijn, een 68-jarige automobilist, is niet te spreken over de behandeling die hij vrijdag kreeg van politieagenten van bureau Keizerstraat. Hij had het parkeerverbod nabij het Kerkplein overtreden en kreeg van een politieagent een bekeuring. De sleepwagen stond op het punt om zijn auto weg te slepen.

Boldewijn erkende dat hij fout was en accepteerde de boete. Echter, het was de bejegening ter plekke van de beambte en de bestuurder van de sleepwagen en later van meerdere politieagenten op het bureau die hem hoog zit. De man vertoefde in de bank toen hij op een gegeven moment opmerkte dat zijn auto zou worden weggesleept.

Hij snelde naar buiten en hield de agent voor dat het zijn voertuig was en dat hij geen moeite had met de boete. Hij stelde dat de auto niet weggesleept hoefde te worden omdat hij die direct zou verwijderen. Hem werd voorgehouden dat hij wel de kosten voor de sleepauto zou moeten betalen.

Corruptie

Toen Boldewijn de politieagent vroeg welk bedrag hij moest betalen, verwees die hem naar de chauffeur van de sleepauto. Hij weigerde te communiceren met de sleepwagenchauffeur en wees de politieman op zijn functie. "Ik zei 'u hebt hier de leiding'. De politieman is toen boos geworden en de chauffeur stond te giechelen. Op een gegeven moment bepaalde de chauffeur voor de politieagent", aldus Boldewijn.

Hij bleef weigeren met de sleepwagenchauffeur te praten over het tarief. De politieman hield vol dat Boldewijn het bedrag aan de andere man moest vragen "omdat het zijn sleepauto is en hij de prijs bepaalt". "Dan zijn jullie bezig met corruptie", slingerde een boos geworden Boldewijn de politieagent en de sleepwagenbestuurder naar het hoofd. Hij gaf aan dat zijn auto dan maar weggesleept moest worden en dat hij zijn beklag wel zou doen op het politiebureau. De auto werd toen weggesleept.

Boete en sleepkosten

Op het politiebureau werd Boldewijn geconfronteerd met vier politieambtenaren van wie enkele zeiden dat hij hun collega had beledigd door te stellen dat de man corrupt is. Nadat hij zijn kant van het verhaal had verteld, kreeg de bestuurder een boete van SRD 75 en moest hij SRD 150 betalen voor de sleepwagen.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden merkt desgevraagd op dat, voor zover hij weet, het wegsleepbeleid van het korps niet is gewijzigd. Foutparkeerders die zich aanmelden voordat hun wagen is weggesleept, krijgen een boete en worden in de gelegenheid gesteld het voertuig te verwijderen, nadat de kosten voor de sleepwagen zijn betaald.

'Machtsmisbruik'

Boldewijn merkt op dat bepaalde groepen kennelijk niet kunnen omgaan met de macht die ze van staatswege hebben en zich niet dienstbaar opstellen naar burgers. De aan hen toebedeelde macht wordt misbruikt om anderen te pesten en middels corruptie burgers geld uit de zakken te kloppen. "Mensen die macht hebben, misbruiken die om burgers te duperen. Dat is niet rechtvaardig. Sommige politieagenten hebben geen respect voor de burger."

Hij roept de korpsleiding op in te grijpen, omdat wat nu gebeurt "slecht" is. "Het kan zo niet doorgaan." Het is niet de eerste keer dat automobilisten zich bij de Ware Tijd hebben beklaagd over de wijze waarop de politie nabij het Kerkplein optreedt tegen foutparkeerders en vermoedelijke corruptie die in dat kader plaatsvindt. "Het is gewoon een moneymaking business geworden", zei één van de klagers enkele maanden geleden tegen de redactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina