Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds dwingt beslissingswedstrijd af

Yellow Birds dwingt beslissingswedstrijd af

21/08/2019 22:47 - John Zaalman

Antoine Vliet van Yelyco wordt bij het net geblokkeerd door Joshua Dwarkasing (16) van Yellow Birds.

Antoine Vliet van Yelyco wordt bij het net geblokkeerd door Joshua Dwarkasing (16) van Yellow Birds. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft invulling gegeven aan de woorden "de finale is niet voorbij" van Joshua Dwarkasing. Tegen achtvoudig kampioen Yelyco werd woensdagavond in een vrij goed bezette Ismay van Wilgen Sporthal teruggeveerd van een 0-1 achterstand om met 16-25, 25-7, 27-25, 25-23 te winnen.

Het duel zat vooral naar het einde toe vol spanning. Zefanio Breinburg zette de partij uiteindelijk op slot voor de semikampioen. Leonel Mahabali meent dat geloof geresulteerd heeft in de zege. "We hebben het hoofd koel gehouden en alle energie op het veld gegeven", aldus de Yellow Birds-captain.

Yelyco-subcaptain Keven Sporkslede meent dat zijn ploeg het duel zelf uit handen heeft gegeven. Aanvoerder Furgil On A Fat was er niet en zijn vervanger, routinier Antoine Vliet, kon het gemis niet compenseren. "Het maakt niet uit wie er is of niet. De mannen op het veld moeten presteren", vindt Sporkslede.

Hoofdarbiter Lionel Blokland, die werd bijgestaan door Wladimir Playfair, voelde zich in de vierde set genoodzaakt Yellow Birds-coach Eliézer Pross een waarschuwing te geven. "Hij bezigde constant liederlijke taal langs de kantlijn", meent Blokland.

De beslissingswedstrijd wordt vrijdag gespeeld. Sporkslede: "We gaan de afgelopen twee duels evalueren en vrijdag sterk terugkomen." Yelyco leek onbedreigd af te stevenen op zijn negende kampioenschap op rij, maar na de 2-0 voorsprong in de best-of-5-finale verloor de club opeenvolgende partijen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina