Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakantiescholen Stiwewa van start

Vakantiescholen Stiwewa van start

21/08/2019 06:09 - Naomi Hoever

Vakantiescholen Stiwewa van start

Foto: facebook  

PARAMARIBO - De buurtorganisatie van Wintiwai en omgeving, Stiwewa, is maandag van start gegaan met drie vakantiescholen. Deze zijn op OS Winti Wai, OS Mastklimmen en de Moreaschool. Deze scholen worden uit eigen middelen draaiende gehouden. Gedurende zes weken worden kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar beziggehouden met spel, zang, dans en handenarbeid. Ook worden er uitstapjes gemaakt.

"We wachten niet op de overheid, maar leveren zelf een bijdrage", zegt Stiwewa-voorzitter Robby Berghout. De kinderen worden dagelijks getrakteerd op een bol of brood en stroop. Eén keer in de week krijgen zij een warme maaltijd. Om de vakantiescholen draaiende te houden, is er SRD 30.000 tot 40.000 gereserveerd.

Stiwewa betaalt de activiteiten uit fundraisings en een bijdrage van de afdeling Nederland. Minimaal één keer per schooljaar houdt de buurtorganisatie een snoeppauze op de scholen waarmee er een samenwerking is. "We hebben een superactieve Stiwewa-Nederland die ongeveer de helft van de kosten voor haar rekening neemt." Tijdens de vakantieactiviteiten van Sport- en Jeugdzaken krijgt Stiwewa op minimaal één vakantieschool ondersteuning van dit ministerie. 

Berghout weet uit ervaring dat het begin september meestal drukker wordt. Hij mikt op honderd kinderen per vakantieschool. "Het programma is dusdanig interessant dat we geen verzuim hebben op de scholen." Als de kinderen op school bezig zijn, is er op een groep van twintig kinderen een begeleider. Voor buitenschoolse activiteiten gaat er per tien kinderen een begeleider mee.

Elke Stiwewa-vakantieschool heeft een flinke zak met meer dan SRD 1.500 tot SRD 2.000 aan materiaal ontvangen. Verder zal Stiwewa jongeren boven de vijftien jaar die niet meer op de lagere school zitten een betaalde werkplek geven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina