Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintonners behalen zilver en brons

Badmintonners behalen zilver en brons op Carebaco Games

18/08/2019 23:02 - Guillano Bruce

De U19-selectie keert met zilver en brons terug.

De U19-selectie keert met zilver en brons terug. Foto: Collectie Imani Mangroe  

PARAMARIBO - Suriname is er niet in geslaagd goud te veroveren tijdens het U19-Carebaco-badmintonkampioenschap. Echter, Imani Mangroe en Chaïsta Soemodipoero keren niet met lege handen terug uit Barbados.

Mangroe, die als tweede was geplaatst in het meisjesenkel, moest haar meerdere erkennen in Priyanna Ramdhani. De topgeplaatste Guyanese moest wel tot het uiterste gaan om het goud in de wacht te slepen. Ramdhani won de eerste set nog makkeljjk met 21-8, maar Mangroe veerde sterk terug en pakte de tweede set met 21-18. In de beslissende derde set kon het beide kanten op, maar het was Ramdhani die de setwinst pakte (21-17) en daarmee goud veroverde. Mangroe moest genoegen nemen met zilver. De partij duurde 41 minuten. Kayleigh Moenne, die eerder in de halve finale van Ramdhani verloor, was goed voor een bronzen plak.

In het meisjesdubbelspel lukte het Mangroe en Soemodipoero ook niet aan het langste eind te trekken in de finale tegen Ramdhani en de Trinidadiaanse Chequeda de Boulet. Het topgeplaatste Surinaamse duo verloor in het Sir Garfield Sobers Gymnasium de eindstrijd in twee sets (18-21, 11-21) en moest genoegen nemen met zilver. De wedstrijd duurde 24 minuten.

Ook Jaïr Naipal en Geordan Tjon Kon Joe keren met eremetaal terug naar Suriname. Ze waren topgeplaatsen in het jongensdubbelspel, maar verloren de halve finale van de Trinidadianen Leon Cassie en Vance Juteram waardooor ze genoegen moesten nemen met brons. Cassie en Juteram verloren in de finale van de Barbadianen Kennie King en Dominick Scantlebury die de eindstrijd in drie sets wonnen: 18-21, 21-11, 21-8.

In het jongensenkelspel ging het goud naar de Canadees Joseph Lu, die in de finale met 21-12, 21-16 won van Scantlebury. De hoofdprijs in het gemengddubbelspel ging naar het Guyanese koppel Tyrese Jefferey/Priyanna Ramdhani, dat in de finale de Barbadianen Scantlebury en Sobers versloeg: 21-11 en 21-9.

Dinsdag gaat de hoofdmoot van de Carebaco Games, de Carebaco International voor senioren, van start. In dat toernooi komen alleen Sören Opti en Mitch Nai Chung Tong in actie. Opti speelt in de eerste ronde tegen een nog te bepalen qualifier, terwijl Nai Chung Tong uitkomt tegen de als tweede geplaatste Fin Iika Heino.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina