Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalsters Yelyco tonen 'ballen’

Volleybalsters Yelyco tonen 'ballen’

17/08/2019 03:19 - John Zaalman

Het Yelyco-duo Janice Valies en Sharon Balkaran (10) kan de aanval van Condor-aanvalster Ketura Margaret (nog net niet te zien) niet keren.

Het Yelyco-duo Janice Valies en Sharon Balkaran (10) kan de aanval van Condor-aanvalster Ketura Margaret (nog net niet te zien) niet keren. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Yelyco heeft invulling gegeven aan de woorden "Yelyco moet ballen tonen" van coach Eric Aikman van Condor. De ploeg van Verdy Getrouw trok de seriestand van de vrouwenvolleybalfinale gelijk door game 2 vrijdagavond in een vijfset-thriller (22-25, 26-24, 25-19, 24-26, 15-11) te winnen.

Het winnende punt in de tiebreaker kwam van captain tevens hoofdaanvalster Janice Valies, die de overwinning opdraagt aan Odille Kamé. Haar teamgenote mag voorlopig niet spelen om medische redenen. "We waren in ieder geval gefocust en hebben de opdrachten uitgevoerd", laat Valies zich ontvallen. Dat haar medespeelsters "gierig waren om te spelen" vond ze geweldig. "Alleen waren we nonchalant in de vierde set."

Met haar aan de serve stond het 24-22 voor Yelyco voordat Monica Calor bij Condor het veld inkwam en sterspeelster Sandrina Hunsel Condor naar 2-2 timmerde. Collega-aanvoerster Cheryl Brunings geeft toe dat Condor niet zo goed in de wedstrijd zat. "Yelyco heeft wel een hele mooie wedstrijd gespeeld. Ze zaten lekker. Ik kan wel niet aangeven waar het bij ons aan gelegen heeft dat we ten onder zijn gegaan."

In de resterende wedstrijden van de best-of-five finaleserie zal Condor het moeten stellen zonder aanvalster Ketura Margaret en libero Jill Arlaud. Margaret vertrekt zondag met een beurs naar Amerika, terwijl Arlaud dezelfde dag naar de VS afreist voor afronding van haar studie. "Hun gemis zal zeker voelbaar zijn, maar we hebben genoeg potentie dus het zal lukken. We zijn al zeven jaren kampioen en weten precies wat te doen."

De Ismay van Wilgen Sporthal was goed gevuld. Antonie Manhoef en Naduschka Straal waren de arbiters. Game 3 is maandag in de Anthony Nesty Sporthal. Avanti heeft in de vrouweneersteklassefinale een beslissingsduel kunnen afdwingen van Yelyco2. De titelverdediger won game 2 in drie sets (12-25, 26-24, 15-13).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina