Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tyrone Spong aangeklaagd om poema

Tyrone Spong in Florida aangeklaagd om illegale poema

17/08/2019 21:45 - Van onze redactie

Tyrone Spong in Florida aangeklaagd om illegale poema

 

PARAMARIBO - Profbokser Tyrone Spong is door de autoriteiten in Parkland, Florida, aangeklaagd voor het illegaal houden van een poema als huisdier. Zo maakte de Florida Fish and Wildlife Commission bekend. In totaal wordt hij verdacht van meer dan twintig overtredingen: bij een huiszoeking zijn exotische vogels aangetroffen, waar hij geen vergunning voor had.

In januari dit jaar werden buurtbewoners opgeschrikt door een loslopende poema. De grote katachtige, een beschermd dier in Florida, werd door jachtopzieners onschadelijk gemaakt met een verdovingsgeweer en afgevoerd. Hoewel Parkland in de buurt van de oostelijke rand van het natuurlijk leefgebied van poema's in Florida ligt, betwijfelden onderzoekers of het om een wild dier ging. Ze concludeerden dat het een poema was die vermoedelijk uit gevangenschap was ontsnapt.

Het onderzoek dat volgde, bracht aan het licht dat Spong de eigenaar was van het dier dat kans had gezien te ontsnappen. Ook bleek dat hij geen vergunning had om de poema als huisdier te houden. "De heer Spong hield een zeer gevaarlijke poema, die uiteindelijk ontsnapte en overdag rondliep in een woonwijk op nieuwjaarsdag 2019, wat heeft gezorgd voor bedreiging van de openbare veiligheid", stelde de natuurbeschermingscommissie in haar rapport.

Volgens het rapport was het dier ondervoed. Het verkeert intussen in goede lichamelijke conditie en is ondergebracht in een erkende opvanginstelling. De bokskampioen wordt beschuldigd voor illegaal bezit van een wild dier, het hebben laten ontsnappen van het dier, en het houden van de poema in een te kleine kooi.

Ook wordt hij aangeklaagd voor het niet hebben van speeltjes en goede huisvesting voor het dier. In zijn woning in Parkland zijn ook een raaf en parkieten in kooien aangetroffen, die geen of geen schoon water hadden. Voor elk van de overtredingen riskeert Spong een boete van maximaal 500 US dollar of maximaal 60 dagen hechtenis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen