Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stille loop tegen wateroverlast Winti Wai

Stille loop tegen wateroverlast Winti Wai

17/08/2019 18:21 - Gilliamo Orban

Een scholier loopt noodgedwongen door het vieze water in Winti Wai. Buurtbewoners organiseren dinsdag een stille loop om  aandacht te vragen voor de wateroverlast in het gebied.

Een scholier loopt noodgedwongen door het vieze water in Winti Wai. Buurtbewoners organiseren dinsdag een stille loop om aandacht te vragen voor de wateroverlast in het gebied. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Er moet definitief een einde komen aan het probleem van wateroverlast dat zich sinds jaar en dag voordoet te Winti Wai tijdens aanhoudende regen. Bewoner Reuel Koanting kan dit niet langer aanzien en organiseert daarom dinsdag een stille loop om hiervoor aandacht te vragen.

"Regeringen zijn gekomen en gegaan en toch is er nog wateroverlast in de buurt. Het probleem wordt erger, want het gebied dat onder water loopt wordt groter. De bedoeling is dat het probleem snel wordt aangepakt", zegt Koanting. De directe aanleiding voor de stille loop is het verkeersongeval van de vorige week aan de Indira Gandhiweg, waarbij de zeventienjarige Julien Wielingen is overleden.

Volgens een politiebericht zat hij als duorijder op een bromfiets die bestuurd werd door zijn neef die ter hoogte van Pontbuiten tegen enkele planken is opgereden, die over een plas gelegd waren bij een winkel om klanten geen natte voeten te bezorgen. "Dit incident in de omgeving van Winti Wai heeft me getroffen", zegt Koanting. Hij heeft schriftelijk organisaties in Winti Wai zoals Stiwewa, scholen en kerken opgeroepen om mee te doen aan de stille loop door de straten van Winti Wai.

"We zullen de mensen ook wijzen op hun verantwoordelijkheid, want we zien veel zwerfvuil zoals petflessen in de buurt. Hierdoor raken rioleringen verstopt en kan het water niet wegstromen." De redactie had al in mei het wateroverlastprobleem belicht, maar er is niets structureels gedaan.

Voorlichtingscoördinator Neville Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie zei toen dat de woonprojecten Winti Wai en Belvima laag zijn gelegen. Het huidige rioleringssysteem heeft niet voldoende capaciteit om het overtollige water snel af te voeren. "Er moeten onder meer wegen opengebroken worden voor een groter ontwateringsysteem en dat kan niet op korte termijn gebeuren", zei Pengel.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina