Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe griffiers enthousiast over uitdaging

Nieuwe griffiers enthousiast over uitdaging

17/08/2019 08:42 - Jason Pinas

Het nieuw beëdigde team van griffiers is zich ervan bewust hoe zwaar de nieuwe taak is.

Het nieuw beëdigde team van griffiers is zich ervan bewust hoe zwaar de nieuwe taak is. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Het lijkt naar buiten toe soms heel gemakkelijk, maar het is echt hard werken. Vooral tijdens zittingen is het echt zwaar.” Dit benadrukte een opgeluchte en vrolijke Swastila Chinnoe vrijdag tegenover journalisten. Ze is kort daarvoor samen met Farieda Chandoe, Harvey Pirthipal en Sandhia Charhoe door rechter Marie Mettendaf beëdigd tot fungerend griffier bij de Griffie der Kantongerechten.

Gekleed in hun traditionele zwarte toga waren de pas beëdigde functionarissen samen met vrienden en familie in informele sfeer in een van de zittingszalen. De vier nieuwelingen noemen hun beëdiging een belangrijk moment. Ze beseffen ook dat hun leven niet meer hetzelfde zal zijn nu ze officieel zijn toegelaten tot de Griffie der Kantongerechten. "Dit is geen normaal werk van zeven tot drie. Ik heb hier twaalf uren moeten werken. Je komt zeven uur 's morgens aan het werk om negen uur 's avonds van hier te vertrekken", onderstreept Chinnoe.

Met de nieuwe groep is het totaal aantal griffiers nu gestegen naar zestien. Het nieuw beëdigde team is zich ervan bewust hoe zwaar de nieuwe taak is. Echter, Chinnoe verzekert dat ze er hard tegenaan zal gaan. "Als je denkt dat je dit gaat komen doen voor je status en voor het geld, ga je het niet lang maken. Je moet echt ervan houden. Je moet het echt doen vanuit je binnenste."

Pirthipal wijst erop dat griffier een verantwoordelijk beroep is. "Geheimhouding is eigenlijk het fundament van een griffier. Daarnaast is ook belangrijk je werk correct en netjes doen. Een goede voorbereiding treffen voor de rechter", legt hij uit. Wendy Derveld die al elf jaren met het bijltje hakt, beaamt dat de werkdruk groot is voor een griffier. Dit komt onder meer door de stijgende criminaliteit en het tekort aan beroepsgenoten. Derveld is daarom zeer ingenomen met de vier nieuwe collega's die gisteren zijn beëdigd. Daardoor komt er een kleine verlichting voor de rest van de groep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina