Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Badmintonners behalen eremetaal op Barbados

Badmintonners stellen eremetaal veilig op Carebaco Games

17/08/2019 10:37 - Guillano Bruce

Badmintonners stellen eremetaal veilig op Carebaco Games

 

PARAMARIBO - Suriname heeft al na twee speeldagen op de Carebaco Games op Barbados eremetaal veiliggesteld. Dankzij vier halvefinaleplekken in de U19-klasse zijn er al vier medailles binnen. Alle halve finales worden zaterdagmiddag om vier uur afgewerkt in het Garfield Sobers Gymnasium.

In het meisjesenkelspel staat zowel Kayleigh Moenne als Imani Mangroe in de halve finale. De twee kunnen er een volledige Surinaamse eindstrijd van maken maar moeten in de semifinale dan eerst zien af te rekenen met respectievelijk de topgeplaatste Guyanese Priyanna Ramdani en de Trinidadiaanse Alyssa Ramdath.

Moenne bereikte de halve finale door achtereenvolgens de Trinidadiaanse Natania Mollah (12-21, 21-14 en 21-12) en landgenote Faith Sariman (21-9 en 21-12) te verslaan. Mangroe won op weg naar de halve finale van respectievelijk de Barbadiaanse Fallin Miller (21-17 en 21-15) en de Trinidadiaanse Cheqeuda De Boulet (22-20 en 21-14).

Ook in het jongensdubbelspel is een Surinaams koppel tot de halve finale doorgedrongen. Jair Naipal en Geordan Tjon Kon Joe die als tweede geplaatst zijn, nemen het daar op tegen de Trinidadianen Leon Cassie en Vance Jutaram. Naipal en Tjon Kon Joe bereikten de semifinale door in de kwartfinale de Trinidadianen Mollah en Tian Ramdath te verslaan: 21-11 en 21-12.

In het meisjesdubbelspel staat het bovenaan geplaatste koppel Mangroe/Chaista Soemodipoero na een bye in de kwartfinale in de halve finale tegenover de Barbadianen Miller en Aria Chandler. Moenne en Sariman die als tweede geplaatst waren in het dubbelspel verloren in de kwartfinale in twee sets van De Boulet en Ramdhani: 14-21 en 5-21.

In het jongensenkelspel kwam Tjon Kon Joe het verst. Hij liep echter de halve finale mis door een nederlaag tegen de Barbadiaan Dominick Scantlebury: 21-23 en 11-21. Naipal verloor in de eerste ronde van de Barbadiaan James Godding: 15, 21, 21-13 en 21-23. In het gemengddubbelspel liepen twee Surinaamse koppels de halve finale mis.

Na een bye in de eerste ronde verloor het topgeplaatste duo Tjon Kon Joe/Mangroe in de kwartfinale van het Barbadiaanse koppel Scantelbury/Sobers Robyn: 21-13, 19-21 en 19-21. Naipal en Soemodipoero kregen in de eerste ronde weliswaar de Barbadianen Daniel Thomas en Chandler klein (21-6 en 21-10) maar moesten daarna hun meerdere erkennen in de Guyanezen Tyrese Gefferey en Ramdhani: 21-19, 18-21 en 16-21.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina