Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieman blijft achter tralies

Politieman blijft achter tralies

16/08/2019 16:55 - Van onze redactie

Politieman blijft achter tralies

 

PARAMARIBO - Politieagent Roelof M. zat stil in de beklaagdenbank nadat hij had vernomen dat kantonrechter Siegline Wijnhard die de strafzaak tegen hem behandelt niet aanwezig was. Rechter Maytrie Kuldipsingh nam voor haar collega waar. Omdat ze de zaak inhoudelijk niet kent nam ze geen beslissing op het verzoek van de advocaten Irwin Kanhai en Robby Dens de man voorwaardelijk in vrijheid te stellen.

Officier van justitie Roline Gravenbeek had haar ook voorgesteld om niet mee te gaan met het verzoek, gezien de ernstige bezwaren tegen de beklaagde. Hij heeft geld aangenomen van mensen met de belofte om snel en zonder moeilijkheden hun rijbewijs, dat door de politie in beslag was genomen terug te geven. Uiteindelijk gebeurde dat niet en Roelof M. hield zich voor hen schuil.

Dens zei dat Roelof M. heeft verklaard dat het er bij hem om ging de mensen te helpen. De benadeelden gingen er kennelijk van uit dat hij politieman is en hebben hem vertrouwd. Er is volgens de advocaat geen sprake van oplichting, omdat hij niemand heeft gedwongen.

Kanhai is het eens met de argumenten van zijn collega. "Het kan niet gezien worden als oplichting of verduistering. U bent rechter en kunt de verdachte beperkingen opleggen als u hem voorlopig naar huis stuurt. Het gaat om een agent." Rechter: "Ik ga mijn vingers niet branden aan een zaak waarvan ik inhoudelijk niet op de hoogte ben. Ik ga u vragen om wat geduld te hebben." De vervolgzitting is op 7 november.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina