Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil neemt Spanje in zich op

Gavin Kensmil neemt Spanje in zich op tijdens ‘Jacks in Spain'

16/08/2019 01:10 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil neemt Spanje in zich op tijdens ‘Jacks in Spain

Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Gavin Kensmil heeft veel opgestoken tijdens de historische pre-season 'Jacks in Spain-tour' met het mannenbasketbalteam van de Stephen F. Austin State University, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. De Surinaamse basketballer was niet alleen succesvol op het veld, ook daarbuiten werd het een goede ervaring voor hem.

Lumberjacks, zoals het team wordt genoemd, ging vier uit vier. De Amerikaanse NCAA Division 1-college won in Madrid twee keer van de Torrejon Basketball Academy: 89-63 om 88-70. In Barcelona volgden nog ruimere zeges op Tripl3 Shot Barcelona All-Stars: 87-57 en donderdag in de slotpartij 93-42. "De competition was niet al te slecht, maar uiteindelijk maken onze defense en hoog tempo eenieder moe. We wisselden constant spelers omdat we veel energie op het veld willen, maar ook zodat we kunnen zien wie wat kan doen", vertelt Kensmil aan de Ware Tijd.

Tijdens de 'Jacks in Spain werden hoofdstad Madrid, Zaragoza en Barcelona aangedaan. "Het was sowieso een leuke ervaring, omdat behalve een ander land zien je ook de kans krijgt om mensen, met wie je de komende twee jaar moet leven, beter te leren kennen. Maar daarnaast vind ik sowieso andere culturen altijd spannend. Ik heb op deze trip - ondanks dat ik in Spanje woonde (Kensmil heeft na vertrek uit Suriname twee jaar doorgebracht op de Canarias Basketball Academy in Tenerife, … red.) - veel geleerd."

Het team arriveerde op 9 augustus in Spanje en bezocht onder meer het Santiago Bernabeu Stadion van Champions League-recordkampioen Real Madrid. Ook gingen de 'Jacks' naar een stierengevecht. Kensmil: "Sightseeing is altijd leuk, omdat je ziet hoe mensen leven, maar je leert ook de history van een stad kennen. The bullfights vond ik heel interessant aan één kant, maar het kwetste me aan de andere kant. Ik waardeer sowieso hun traditie en die mag niet doodbloeden, want als ik om me heen kijk met social media en al, sterven heel veel tradities uit. Maar aan de andere kant als dierenliefhebber vind ik het heel erg wat ze met die innocent animals doen."

SFA heeft na de wedstrijd van donderdag nog vrijdag in Spanje en vliegt zaterdagochtend terug naar de Verenigde Staten. De ploeg is in de avonduren terug op de campus in Nacogdoches, Texas. "We hebben dan een break van een week, waarbij de meeste van mijn teammates naar hun huis gaan." Naar Suriname komen zit er niet in voor Kensmil, die in elk geval niet doelloos rond zal lopen. "Ik ga gewoon op mezelf trainen, aan kleine dingen werken en vooral cardio doen. Ik vond dat ik het heel goed heb gedaan en m'n coaches zeggen hetzelfde, maar voor mij kan het altijd beter. Er is altijd ruimte voor improvement", aldus Kensmil. Hij voorspelt: "Dit jaar wordt een speciaal jaar met Gods wil."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen