Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Easy Rider-acteur Peter Fonda overleden

Easy Rider-acteur Peter Fonda overleden

16/08/2019 23:17

Peter Fonda op zijn Harley-Davidson motorfiets.

Peter Fonda op zijn Harley-Davidson motorfiets. Foto: AP  

LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur Peter Fonda is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn nabestaanden laten weten. ‘Het is met groot verdriet dat we het nieuws delen dat Peter Fonda is overleden. Hij is vrijdag in zijn huis in Los Angeles, omringd door familie, vredig overleden’, aldus de familie in een korte verklaring.

Peter Fonda overleed aan de gevolgen van longkanker. Hij was de zoon van Henry Fonda en de jongere broer van Jane Fonda, beiden ook beroemde acteurs.

Fonda werd vooral bekend door zijn rol van Wyatt in de door Dennis Hopper geregisseerde roadmovie Easy Rider uit 1969. Fonda deed voor deze film ook de productie en schreef het scenario. De film werd voor het relatief bescheiden bedrag van 400.000 US dollar gemaakt en leverde door de jaren heen tientallen miljoenen op.

Zijn scenario voor Easy Rider werd genomineerd voor een Oscar. In 1997 kreeg Fonda een Oscar-nominatie voor beste acteur in Ulee's Gold. Voor zijn hoofdrol als de weduwnaar en imker Ulee in die film won hij een Golden Globe Award. Volkskrant. nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina