Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rosebel stopt betaling 325 contractors

Betaling werknemers intermediairs Rosebel stopgezet

16/08/2019 21:47 - Van onze redactie

Betaling werknemers intermediairs Rosebel stopgezet

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De huidige situatie bij Rosebel Gold Mines heeft voorlopig geen financiële gevolgen voor het personeel in dienst van de goudmaatschappij. De groep op wie deze situatie helaas wel een impact heeft, is op dit moment beperkt tot ongeveer 325 werknemers die in dienst zijn van intermediairs en te werk gesteld zijn bij Rosebel. Dit meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.

Er is overleg gevoerd met de vertegenwoordigers van de intermediairs en daarbij is de huidige stand van zaken in de bedrijfsvoering uitvoerig met hen besproken. Helaas heeft het bedrijf de intermediars moeten mededelen dat op grond van omstandigheden waar Rosebel geen invloed op heeft, met ingang van 15 augustus, van hun diensten (deels) geen gebruik zal kunnen worden gemaakt. Per die datum zal Rosebel de uitbetaling stopzetten aan de intermediairs voor ongeveer 325 van hun werknemers, laat het bedrijf weten.

Ondertussen wordt het overleg met de overheid en andere belanghebbenden voortgezet. "Wij spreken de hoop uit dat met de ondersteuning en medewerking van alle belanghebbenden, in het belang van de werknemers, het bedrijf en de hele Surinaamse samenleving, het mogelijk zal zijn de bedrijfsactiviteiten binnen de kortst mogelijke termijn te hervatten", schrijft het bedrijf. 

Vanwege de bezorgdheid omtrent de veiligheid van personen, was het management van Rosebel, als gevolg van het incident dat zich op 28 juli heeft voorgedaan, genoodzaakt de actieve mijnoperaties met onmiddellijke ingang op te schorten. Hierdoor vinden thans alleen de milieu- en campactiviteiten voortgang. De veiligheid van alle werknemers heeft de hoogste  prioriteit. Vanaf dat moment is alleen personeel dat noodzakelijk is voor de werkzaamheden nog  aanwezig op het bedrijfscomplex, aldus de persverklaring.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina